Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 19:31

Μήνυμα Παυλόπουλου προς την Ευρώπη από την Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Μήνυμα στην Ευρώπη να γυρίσει στις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες ξεκίνησε και δημιουργήθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, έστειλε από την Καλαμάτα, κατά τη γιορτή της Υπαπαντής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμος Καλαμάτας, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι είναι λάθος να είναι προτεραιότητα το νόμισμα και η οικονομία, προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και η δικαιοσύνη. Παρατήρησε ότι η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει δύο μεγάλες προκλήσεις, την οικονομική και την προσφυγική κρίση. Ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός έχει θυσιάσει πολλά γιανα μείνει στο σκάφος της Ε.Ε. και τόνισε πως έχουν και κείνοι χρέος απέναντι στην Ελλάδα, και όπως δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη, δεν υπάρχει και Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα.

Για το δέσιμό του με την Καλαμάτα επεσήμανε ότι "εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας μου. Ουδέποτε περικόπηκα από αυτές τις ρίζες. Εδώ έβρισκα καταφύγιο. Εδώ μπορώ να βρω τη δύναμη γι' αυτά που πρέπει να κάνω".

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας παρατήρησε ότι η Καλαμάτα είναι <<μία αναδυόμενη πόλη μέσα από την κρίση. Εχει ελπίδα και αισιοδοξία. Και αυτά πηγάζουν από την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου και την παράδοση σε λίγους μήνες του περιφερειακού της πόλης, την ενδυνάμωση του αεροδρομίου, την παραγωγική κι εξαγωγική δραστηριότητα της καπνοβιομηχανίας Καρέλια και άλλων 10 μονάδων. Επεσήμανε ότι οι στοχεύσεις της Καλαμάτας από το ΕΣΠΑ είναι η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου έως την Καλαμάτα, η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος στην παραλιακή του χάραξη και η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης. Ειδική αναφορά έκανε ο δήμσρχος στη διεκδίκηση της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 200 χρόνια μετά την έναρξη της Εθνεγερσίας.