Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 16:39

Συναντήσεις Καρχιμάκη και Πεταλωτή στην Καλαμάτα (βίντεο) 

Συναντήσεις Καρχιμάκη και Πεταλωτή στην Καλαμάτα (βίντεο) 

Το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη, επισκέφθηκαν χθες τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), Γιώργος Πεταλωτής και Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην υπουργοί.

Ο δήμαρχος ζήτησε τη στήριξή τους και τη θετική τους άποψη στον αγώνα της Καλαμάτας να επιλεγεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Ο κ. Πεταλωτής εξέφρασε τη στήριξη του Κινήματος στο μεγάλο έργο που γίνεται στο Δήμο Καλαμάτας και μίλησε για εξαιρετική εικόνα, για ανθρώπινη πόλη, προσιτή, με τουριστική ανάπτυξη κι έδωσε τα συγχαρητήριά του. Ο κ. Καρχιμάκης ευχήθηκε να κερδίσει η Καλαμάτα σε αυτόν τον όμορφο ανταγωνισμό για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

ΜΕ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

Στη συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας, η κ. Αλειφέρη έκανε διεξοδική αναφορά στα κρίσιμα θέματα που πρέπει να προωθηθούν, με σημαντικότερα την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα, την αναβάθμιση του κρατικού αερολιμένα και του λιμανιού της πόλης. Επίσης αναφέρθηκε και στις προοπτικές ανάπτυξης που έχει η περιοχή μας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ε., ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου κάνοντας αναφορά στο σημαντικό και επιτυχημένο έργο που επιτελεί ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρθηκε στα προτερήματα της περιοχής μας που σε συνδυασμό με τη χάραξη ορθής πολιτικής από την Περιφέρεια θα φέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα σε αναπτυξιακό επίπεδο.  

 

ΜΕ ΜΑΝΙΑΤΗ

Στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο πρόεδρος Δημήτρης Μανιάτης τους ενημέρωσε για τα προβλήματα των επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αφορούν το φορολογικό, ασφαλιστικό, "κόκκινα δάνεια" (πυροδάνεια), καθώς και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Επίσης, τους ενημέρωσε για τις προοπτικές ανάπτυξης του Ν. Μεσσηνίας στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα, για την τυποποίηση και εξαγωγή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και πρόσθεσε ότι προκειμένου να εισέλθει η χώρα σε βιώσιμη ανάπτυξη, πρέπει το συντομότερο να βρεθεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα βασίζεται στην πολιτική σταθερότητα, με σταθερό φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, σταθερό εργασιακό καθεστώς και εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης, προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την προσέλκυση επενδυτών με απαραίτητη τη βελτίωση του θεσμικού καθεστώτος για να οδηγηθούμε σε βιώσιμη ανάπτυξη. 

Τους δύο πρώην υπουργούς συνόδευαν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Αργυράκης και άλλα τοπικά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ.