Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 16:37

ΛΑΕ Μεσσηνίας κατά κυβέρνησης για τη δημόσια περιουσία 

Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιτίθεται με ανακοίνωσή της η ΝΕ  Μεσσηνίας της ΛΑΕ, για το ότι "ξεπούλησε τις δημόσιες κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας για την εκταμίευση 2,8 δις ευρώ, ενώ έχει χαρίσει στην τρόικα 11 δις ευρώ (4 ΕΝΦΙΑ)". 

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπερψήφισε τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης των 2,8 δις ευρώ. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεταφορά των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας στο νέο υπερταμείο, που μοναδικό σκοπό έχει την υποθήκευση και ρευστοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τα επιχειρήματα δε που συνόδεψαν και αυτό το πολιτικό έγκλημα, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το ψέμα και την υποκρισία των κομμάτων του προηγούμενου δικομματισμού. Είναι τραγικό για 2.8 δις να πωλείται η Ελλάδα, ενώ έχουν χαριστεί 11 δις!". 

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης η ΛΑΕ ρωτά: "Προκύπτει λοιπόν το αμείλικτο ερώτημα: Γιατί μέσα σε 2 νύχτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χάρισε στα κοράκια των ευρωπαϊκών μηχανισμών 11 δις, ποσό που ισοδυναμεί με 4 ΕΝΦΙΑ (!), και τώρα έχει το θράσος να ξεπουλά τη δημόσια γη και περιουσία για την εκταμίευση 2,8 δις; Το ίδιο ερώτημα θέτουμε και στους σημερινούς βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ περιμένοντας μια δημόσια απάντηση".