Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 08:19

"Act4Youth - Είμαστε μία χαμένη γενιά;" στην Καλαμάτα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα

"Act4Youth - Είμαστε μία χαμένη γενιά;" στην Καλαμάτα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα “Act4Youth - Είμαστε μία χαμένη γενιά;” διοργανώνουν στην Καλαμάτα την ερχόμενη Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), σε συνεργασία με τους ακτιβιστές του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα (Kalamata PES Activists). 

Η συζήτηση θα γίνει στο "BabaYaga" (Στοά Λόντου, Χρ. Κoυμάντου 5), στις 7.30 μ.μ. Ομιλητές θα είναι οι Θανάσης Τσαλδάρης, συντονιστής PES Καλαμάτας, Βασιλική Σουλαδάκη, μέλος  ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Πάζιος, γραμματέας ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας και Παναγιώτης Τσελέκης, υπεύθυνος νεολαίας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση εντάσσεται σε ένα πλαίσιο πανευρωπαϊκών δράσεων με τίτλο "Act For Youth" που θα γίνουν τη συγκεκριμένη μέρα. Νέοι από 50 πόλεις όλης της Ευρώπης ενώνουν τις φωνές τους και απαντούν στη βαθιά κρίση των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων και της δημοκρατίας. Ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημαντική αύξηση των πόρων που κατανέμονται για την εργασία, την εκπαίδευση, την κινητικότητα και την πρόσβαση στον πολιτισμό των νέων, αλλά και την αύξηση της φροντίδας για τα παιδιά, προτείνοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. 

Η δράση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.