Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 18:11

Σε λευκό και άκυρο προτρέπει η “Λαϊκή Συσπείρωση”

Γράφτηκε από την
Σε λευκό και άκυρο προτρέπει η “Λαϊκή Συσπείρωση”

Λευκό και άκυρο προτείνουν για τη δεύτερη Κυριακή οι υποψήφιοι δήμαρχοι, επικεφαλής των συνδυασμών της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στη Μεσσηνία.

Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων: “Εκ μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συμπαρατάχθηκαν και έδωσαν τη μάχη στο πλευρό μας, σε όσους ψήφισαν "Λαϊκή Συσπείρωση" στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 26ης Μάη και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και ειδικά σε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά. Οι σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα είναι η φωνή του εργαζόμενου λαού, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οπως και το προηγούμενο διάστημα θα τα δώσουμε όλα για τα συμφέροντα του λαού μας, για να έχει το δικό του "μάτι" και "αυτί" στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στη δημοτική φορολογία, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, στην υποστελέχωση, στην υποχρηματοδότηση, στην πάλη για πολιτισμό – αθλητισμό με το βλέμμα στην επομένη των εκλογών που τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν”.

Για την ερχόμενη Κυριακή παρατηρούν πως “η θέση μας για το β' γύρο είναι καθαρή, τα κριτήρια δεν αλλάζουν από Κυριακή σε Κυριακή. Σ' αυτές τις δυνάμεις, που καταγγέλλουμε ότι έχουν γραμμή τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, που συμφωνούν με την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που έχουν το δικό τους μερτικό σε αυτή την πολιτική, δεν θα "ανακαλύψουμε" ξαφνικά φιλολαϊκές θέσεις, ούτε θα σβήσουμε ως ανύπαρκτες τις ουσιαστικές μας διαφορές. Με τα ίδια κριτήρια που καλέσαμε το λαό να πάει με το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" την πρώτη Κυριακή, με τα ίδια κριτήρια του λέμε πως η ψήφος για τη β' Κυριακή πρέπει να είναι το λευκό – άκυρο”.

Τέλος, καλούν “τους εργαζόμενους που ψήφισαν τη "Λαϊκή Συσπείρωση", αυτούς που έδωσαν τη μάχη δίπλα στους κομμουνιστές σε κάθε κάλπη, ευρωεκλογές και τοπικές, να βρεθούμε πανέτοιμοι και αποφασισμένοι μπροστά στις εθνικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Για να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης του ΚΚΕ”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Δημήτρης Οικονομάκος (Δήμου Καλαμάτας), Κωνσταντίνος Ρεϊτζόπουλος (Δήμου Οιχαλίας), Σαράντος Κουκούμης (Δήμου Τριφυλίας), Πέτρος Ταβουλαρέας (Δήμου Δυτικής Μάνης).

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Στην ίδια “γραμμή” είναι και η Σοφία Αποστολοπούλου, υποψήφια δήμαρχος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Σε ανακοίνωσή της αφού ευχαριστεί “όλους τους συνδημότες μας που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" καθώς και όλους αυτούς που άντεξαν στις πιέσεις και στα ψεύτικα διλήμματα και μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους”, παρατηρεί: “Τώρα έχουμε μπροστά μας τον δεύτερο γύρο των εκλογών και δεν θα υποκύψουμε σε κανένα δίλημμα του “ποιος είναι καλύτερος”. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι πολιτικά έχουν το ίδιο πολιτικό όραμα, θα εφαρμόσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην δώσουν ούτε μια ψήφο σε κανέναν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους και στους δύο με άκυρο ή λευκό στην κάλπη την επόμενη Κυριακή”.


NEWSLETTER