Παρασκευή, 31 Μαϊος 2019 11:49

Στην Τρίπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει περιφερειακών και εθνικών εκλογών (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Στην Τρίπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει περιφερειακών και εθνικών εκλογών (φωτογραφίες)

"Σας ζητάω στον β' γύρο να στηρίξετε τον Παναγιώτη Νίκα, να τον εκλέξουμε επόμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου" είπε σήμερα στην Τρίπολη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο οι Τριπολιτσιώτες υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Συνοδευμένος από το γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, το βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση, τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο και πολλά κομματικά στελέχη, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στο εκλογικό του κέντρο και στη συνέχεια περιόδευσαν μαζί στους δρόμους της Τρίπολης. Εξω από το εκλογικό κέντρο του Πέτρου Τατούλη, συγκεντρωμένοι οπαδοί του τελευταίου αποδοκίμασαν το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιος μάλιστα βρίζοντας τον κ. Βλάση κινήθηκε κατά του κλιμακίου, αλλά επενέβησαν μέλη της φρουράς του κ. Μητσοτάκη και τον έβαλαν στη θέση του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Παν. Νίκας επισκέφθηκαν και το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δήμαρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ενώ αντάλλαξαν χειραψίες με πολλούς Τριπολιτσιώτες και έβγαλαν δεκάδες σέλφι μαζί τους.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη ανέφερε: «Ο πρόεδρος μου είπε "είσαι ο οικοδεσπότης και πρέπει να μιλήσεις πρώτος". Η αλήθεια είναι όμως ότι ο πρόεδρός μας, ο πρόεδρος όλων των Ελλήνων, έχει τη ρίζα του από εδώ, την Αρκαδία και τη Στεμνίτσα, και αυτός είναι ο οικοδεσπότης όλων. Χαιρετίζουμε τον επόμενο πρωθυπουργό. Πρόεδρε, πάμε δυνατά, είμαστε δίπλα σου!».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: 

«Πράγματι αισθάνομαι ότι είμαι στο σπίτι μου. Εχω πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον τόπο σας, την Πελοπόννησο, και σας ζητάω στον β' γύρο να στηρίξετε τον Παναγιώτη Νίκα, να τον εκλέξουμε επόμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Είμαστε δυο ημέρες πριν τις περιφερειακές εκλογές. Την  προηγούμενη Κυριακή έγινε το μεγάλο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, την Κυριακή θα γίνει το δεύτερο, και στις 7 Ιουλίου θα γίνει το τρίτο και οριστικό, για να μπορέσουμε να χτίσουμε μια Ελλάδα πιο φωτεινή, πιο αισιόδοξη για όλους τους Ελληνες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν, και θέλω να αγωνιστώ μέχρι την τελευταία στιγμή για να πείσω και τους πιο καχύποπτους συμπολίτες μας ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους - γιατί η ΝΔ ενωμένη και ανανεωμένη μπορεί να απαντήσει στις προκλήσεις των καιρών.

Αυτά όμως θα τα κουβεντιάσουμε πιο αναλυτικά από τη Δευτέρα. Τώρα έχουμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Θέλω να κάνουμε το 2 στα 2. Να πάρουμε τον δήμο, να πάρουμε και την Περιφέρεια, και μετά να κάνουμε το οριστικό βήμα για να αλλάξουμε τη χώρα.

Παναγιώτη, καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Εχεις τη στήριξή μας.

Γνωρίζω τον Παναγιώτη πολλά χρόνια, είναι ένας άξιος αυτοδιοικητικός, ένας άνθρωπος που άλλαξε την όψη της Καλαμάτας, με όραμα να κάνει πράξη και τα σχέδιά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Να ξέρει ότι, εφόσον μας εμπιστευτεί ο λαός, θα έχει ένα σύμμαχο την επόμενη ημέρα στο Μέγαρο Μάξιμου, που θα στηρίξει ενεργά τις προοπτικές της Πελοποννήσου για όλους τους πολίτες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε:

«Καλωσορίζω τον πρόεδρό μας στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην καρδιά της πατρίδας μας, που έχει δώσει πολλά σε εθνικούς αγώνες. Υπόσχομαι ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πρώτα απ' όλα για την Τρίπολη και την Αρκαδία».

Τέλος, τον λόγο πήρε και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να διευκρινίσει πως, παρά τα όσα κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, «η έδρα της Περιφέρειας δεν αλλάζει, θα παραμείνει στην Τρίπολη».

Θ.Λ.

 


NEWSLETTER