Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 09:52

Τριφυλία: Κομματική αντιπαράθεση και στη μέση ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Τριφυλία: Κομματική αντιπαράθεση και στη μέση ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

 

Εκλογική αντιπαράθεση με ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει στην Τριφυλία και στη μέση βρίσκεται ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Ο χορός των ανακοινώσεων άνοιξε με την τοπική Ν.Δ. που καταφέρθηκε κατά του κ. Χαρίτση και των υπόλοιπων υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψη στην Κυπαρισσία, ενώ στο απυρόβλητο δεν έμεινε ούτε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας που συναντήθηκε με τον κ. Χαρίτση.

Χθες ήταν η σειρά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει και σε ανακοίνωση των Ομάδων Μελών Τριφυλίας μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Αποκαλείτε “θίασο Γκόρτσων” τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον τ. υπουργό Ανάπτυξης και Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, το κόμμα και την κυβέρνηση που έφερε 150 εκ. ευρώ για έργα υποδομής στη Μεσσηνία! Εδώ οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Αλλά ας μας πείτε ποια κυβέρνησή σας και ποιος πρωθυπουργός σας έχουν κάνει τόσα για να ξεφύγει η Μεσσηνία από την υπανάπτυξη και να λυθούν χρόνια ελλείμματα σε υποδομές». Σε άλλο σημείο τονίζεται: «Η απρέπειά σας και η εκδικητική σας μανία φτάνουν στο επίπεδο να αποκαλείτε τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας “βαστάζο”! Ντροπή σας αλαζόνες, λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Αλλά αλήθεια “βαστάζοι” ήταν οι δήμαρχοι Μεσσηνίας, απερχόμενοι και νεοεκλεγέντες, που έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη τις δημόσιες ευχαριστίες τους προς τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για όσα έχουν προσφέρει στον τόπο μας».

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Τριφυλίας με την οποία απαντά σε αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αυτή τη φορά απέξω τον Εμπορικό Σύλλογο και στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον συρφετό του στο περιθώριο, στο περιθώριο που ανήκουν, εκεί που ήταν και αποδεικνύουν ότι αισθάνονται φυσικό τους χώρο. Δεν περιμέναμε να έχουν πολιτικό ήθος ή να φέρονταν με σοβαρότητα και σύνεση εμφορούμενοι από εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα και κόμπλεξ συριζαίοι, παλιοί του περιθωρίου του 3% και κάποιοι όψιμοι που πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ και πήδηξαν σαν τα ποντίκια διαγράφοντας ιδεολογία που τάχα είχαν και βολέματα στο Δημόσιο και αλλού, που χώθηκαν απ’ το παράθυρο, όπως και άλλοι ημέτεροι σε άλλες θέσεις μέχρι και σήμερα με χιλιάδες μετακλητών, βολεμένων κ.λπ., αλλά στον πανικό που βρίσκονται και τη σύγχυσή τους για τη συντριπτική και ταπεινωτική ήττα που θα υποστούν στις 7 Ιουλίου έχουν γίνει τόσο προβλέψιμοι στις αντιδράσεις τους».

Ανακοίνωση όμως υπήρξε και από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, όπου σημειώνεται ότι συνεχίζουν το έργο τους ακομμάτιστα και αχρωμάτιστα, λέγοντας μάλιστα ότι επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμα για τους χαρακτηρισμούς που δέχθηκαν (αναφέρονται στην πρώτη ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Τριφυλίας) και τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε με απορία τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις ανακοινώσεις των πολιτικών τοπικών οργανώσεων της περιοχής μας και πραγματικά δηλώνουμε σοκαρισμένοι! Ουδέποτε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με οποιονδήποτε τρόπο στήριξε κομματικό μηχανισμό, πολιτικό πρόσωπο ή υποψήφιο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η δουλειά μας και προσπαθούμε να την κάνουμε πάντα με αγάπη και σύνεση και εντελώς αχρωμάτιστα θα συνεχίσουμε το έργο μας. Μόνος μας στόχος το καλό και η εξέλιξη της πόλης μας και για αυτό μιλούν τα πεπραγμένα! Αν προεκλογικά κάποιοι ψυχανεμίζονται ανυπόστατα σενάρια, για να στηρίξουν την πολιτική τους, εμείς δεν θα εμπλακούμε στο παιχνίδι τους. Αφού όμως οι «πράσινοι» μας λένε «μπλε», οι «κόκκινοι» μας χαρακτηρίζουν «κίτρινους» και οι «πορτοκαλί» «ροζ», μάλλον κάνουμε καλά τη δουλειά μας! Και να ξεκαθαρίσουμε και για όσους δεν γνωρίζουν πως οφείλουμε θεσμικά να συναντιόμαστε με όσους μας το ζητούν (και το κάνουμε συχνά), να συζητάμε, να επικοινωνούμε και να ακούμε τα προβλήματα και τις απαιτήσεις όλων, μελών μας και μη, ώστε να δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να επιτύχουμε τους στόχους μας! Οφείλουμε επίσης να συνεργαζόμαστε με όλους, να στεκόμαστε δίπλα σε όλους, όταν και όπου χρειαστεί και αντίστοιχα απέναντι όταν και όπου χρειάζεται! Θα σας παρακαλούσαμε να μας αφήσετε έξω από μικροπολιτικές, παιχνίδια και πολιτικές σκοπιμότητες! Οσον αφορά τους χαρακτηρισμούς που δεχτήκαμε πρόσφατα, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας. Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους και στα κόμματά τους με μια επισήμανση... Αν με τη συχνότητα που βγαίνουν οι ανακοινώσεις προεκλογικά έβγαιναν ανακοινώσεις και για τα καίρια ζητήματα της πόλης (όπως θα έπρεπε) στην καθημερινότητα μας, ίσως η περιοχή μας να μην είχε τόσα σοβαρά προβλήματα! Ασχοληθείτε με την ουσία, την επιβίωση του τόπου μας και την εξέλιξή του (γιατί αυτός θα έπρεπε να είναι ο ρόλος των κομμάτων) και εμείς είμαστε εδώ, όπως συνηθίζουμε άλλωστε, για όλους, με όλους, για το καλό όλων μας!».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER