Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 20:50

Η ΚΝΕ για την τηλεκπαίδευση

Γράφτηκε από την
Η ΚΝΕ για την τηλεκπαίδευση

“Το ανέκδοτο της χρονιάς: Η τηλεκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας!“ παρατηρεί το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ και ζητεί να εξασφαλιστεί η κάλυψη του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε ανακοίνωσή του για την αποτυχία της τηλεκπαίδευσης, επικρίνοντας την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας, αναφέρει ότι “η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να ξεπερνά κάθε φορά τον εαυτό της! Δεν εξηγείται αλλιώς πώς από τις μάσκες-γίγαντες, τα παγουρίνο για νάνους, τον υποτιθέμενο μέσο όρο των 17 μαθητών ανά τάξη, φτάσαμε σήμερα να καταρρεύσει εντελώς το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, μετά από δύο μόλις ώρες λειτουργίας και αυτές με προβλήματα! Οι μαθητές εξαρχής δεν έδειξαν καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της υπουργού Παιδείας, πως «όλα είναι έτοιμα» για την τηλεκπαίδευση. Tα ίδια τους έλεγε άλλωστε και τον Σεπτέμβρη, όταν τελικά συνάντησαν εκρηκτικά προβλήματα στα σχολεία τους!”.
Το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ ζητεί “εδώ και τώρα, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης: Να εξασφαλιστεί η κάλυψη του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς: Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet. Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των Δημόσιων Σχολείων. Να μην προσμετρηθεί καμία απουσία στους μαθητές που δεν συνδέθηκαν σήμερα, στους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση, μέχρι αυτά να λυθούν. Μείωση-προσαρμογή της εξεταστέας ύλης, ειδικά για την Γ’ Λυκείου. Αμεσα απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου. Δε γίνεται τα σχολεία να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, αλλά οι μαθητές να αναγκαστούν να δώσουν ενδοσχολικές εξετάσεις με πιο απαιτητικό εξεταστικό σύστημα! Οσο καιρό τα σχολεία παραμείνουν κλειστά, η κυβέρνηση να αξιοποιήσει το χρόνο και να υλοποιήσει τα αιτήματα των μαθητών για: 15 μαθητές ανά τάξη με προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, μαζικά-δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς”.
Και καταλήγοντας παρατηρεί πως “μόνο έτσι το ανέκδοτο δε θα καταντήσει κακόγουστο και επαναλαμβανόμενο!”.


NEWSLETTER