Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 20:50

Κατά της αιμοδοσίας "μόνο για Ελληνες" της Χρυσής Αυγής το ΚΚΕ Λακωνίας

Γράφτηκε από την

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την προγραμματισμένη για το Σάββατο αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής "μόνο για Ελληνες" σε όλη τη χώρα εξέδωσε το ΚΚΕ Λακωνίας.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με κραυγαλέα προκλητικό τρόπο η ναζιστική Οργάνωση Χρυσή Αυγή σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί την αυριανή μέρα 27 του Απρίλη ως «πανελλήνια μέρα αιμοδοσίας». Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, διατυμπανίζουν από καιρό οτι συγκεντρώσουν αίμα «μόνο για Έλληνες», επιχειρώντας να διαχωρίζουν τους βιοπαλαιστές Έλληνες και μετανάστες, με βάση τη φυλή, το χρώμα ή το θρήσκευμά τους, παρέχοντας υπηρεσίες στα μονοπώλια, τα μόνα ωφελημένα από τέτοιους απαράδεκτους διαχωρισμούς.

Στα πλαίσια αυτά επιχειρούν να οργανώσουν αιμοδοσία για αύριο στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης. Καλούμε το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Σπάρτης καθώς και την Ένωση γιατρών ΕΣΥ νομού Λακωνίας να πρωτοστατήσουν ώστε να ακυρωθούν στην πράξη τα σκοτεινά σχέδιά της. Συμπαραστάτη τους εδώ θα βρουν το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα της περιοχής.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να διχάσουν, να αποπροσανατολίσουν και να δηλητηριάσουν τη συνείδηση του λαού από την τραγική κατάσταση που βιώνει. Επιδιώκουν και τώρα και με κάθε ευκαιρία να ποτίσουν το λαό, τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα με το δηλητήριο του ρατσισμού, να διχάσουν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες σε πλήρη αντίθεση με μια συμμαχία που θα αντιπαλεύει την επίθεση των μεγαλοεργοδοτών, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλεμπόρων τους οποίους άλλωστε έχει δηλώσει πως υποστηρίζει σε τέτοιους δύσκολους καιρούς που περνάνε..!

Ο τρόπος που δρα η «Χρυσή Αυγή» πρέπει να βάζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε σκέψεις. Αυτή η δολοφονική οργάνωση κάνει βρώμικη δουλειά και ο λαός πρέπει να την αποδοκιμάσει, να την απομονώσει".