Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 09:49

Προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα

Η κρίση στην Ελλάδα έχει ξεφύγει από τα όρια της κοινωνικής και της οικονομικής και αποτελεί πλέον κρίση δημοκρατίας, σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο Ανδρέας Καρίτζης, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας προχθές Σάββατο στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

Ο ομιλητής, όπως και το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του κόμματος Αλέκος Καλύβης, μίλησαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ -στο πλαίσιο του διαλόγου για το συνέδριο του κόμματος-, προκειμένου να παρουσιαστούν το πλαίσιο προγραμματικών θέσεων και το σχέδιο καταστατικού του ενιαίου, πλέον, κόμματος.

"Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, ζούμε ιστορικές και επικίνδυνες στιγμές, διανύουμε ώρες ευθύνης" τόνισε ο Ανδρ. Καρίτζης, επισημαίνοντας πως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ -των στελεχών αλλά και των απλών φίλων του κόμματος- επιβάλλεται η επίδειξη ωριμότητας, αποφασιστικότητας, νηφαλιότητας και καλώς εννοούμενης πειθαρχίας.

"Η στόχευσή μας πρέπει να είναι η αποτελεσματικότητα, η διαμόρφωση χαρακτηριστικών της νέας, παρεμβατικής Αριστεράς που επίπονα κυοφορείται αυτήν την εποχή σε όλο τον κόσμο, για έναν σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία" συνέχισε το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ,

"Στη συγκυρία που βρισκόμαστε σαρώνονται όλες οι λαϊκές κατακτήσεις, νικά κατά κράτος η λογική ο καθένας για τον εαυτό του" παρατήρησε ο Ανδρ. Καρίτζης, σημειώνοντας ότι απαιτείται "αντεπίθεση από τις λαϊκές τάξεις, ώστε να συρρικνωθεί και να ανατραπεί η πιο πάνω λογική. Χρειάζεται πολιτικός αγώνας για να πέσει… χθες αυτή η κυβέρνηση".

Ο ίδιος επισήμανε ότι απαιτείται «ένα όσο το δυνατόν πιο πλατύ λαϊκό μέτωπο, από το οποίο δεν μπορεί να αποκλείεται κανείς, δεν είναι όλοι οι συντηρητικοί πολίτες ''τελειωμένοι'' νεοφιλελεύθεροι" είπε χαρακτηριστικά. Από την άλλη τόνισε ότι υπάρχει πάντα επιθυμία για συμπόρευση με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς -"όμως δεν υπάρχει χρόνος, δεν μπορούμε να περιμένουμε, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί δεν γίνεται, ο χρόνος τελειώνει", όπως σημείωσε.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι θα απαιτηθεί σκληρός αγώνας, "δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στο σημείο που έχουμε φτάσει, οι λαοί καλούνται σε σκληρή μάχη για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπειά τους, δηλαδή δεν ψηφίζεις Τσίπρα και τελειώνεις" τόνισε.

Επιβάλλεται επιμέρους αποσαφήνιση ορισμένων από τις θέσεις που εκφράζονται στο σχέδιο καταστατικού και τις προγραμματικές θέσεις του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε από την πλευρά του το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του κόμματος Αλέκος Καλύβης, ως εκπρόσωπος της Αριστερής Πλατφόρμας. "Διευκρινίζω ότι δεν προτείνουμε άλλη πολιτική, ωστόσο απαιτούνται αποσαφηνίσεις και ξεκάθαρες τοποθετήσεις στην υφιστάμενη πολιτική" είπε, εκφράζοντας την άποψη ότι παρατηρείται ανακοπή της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ - "λείπει η ζωντάνια που υπήρχε πριν 7 μήνες" πρόσθεσε.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER