Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 08:34

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το Πύργος - Τσακώνα

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το Πύργος - Τσακώνα

 

Για το έργο του οδικού άξονα Πύργος-Καλό Νερό - Τσακώνα, “με αφορμή τις παλινωδίες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου που παραπέμπουν στις καλένδες την υλοποίησή του”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός και άλλοι 17 βουλευτές του κόμματος, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο έργο εκτός από την οδική ασφάλεια που θα παρέχει στους διερχόμενους οδηγούς, θα προσδώσει έντονη αναπτυξιακή προοπτική στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, ο συγκεκριμένος οδικός άξονας θα διασυνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, ενώ θα αποτελέσει την νότια απόληξη της Αδριατικής Οδού (σκέλος Πύργος - Καλό Νερό), προσφέροντας έτσι σημαντικότατα αναπτυξιακά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Ειδικά για την περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας (Τριφυλία και Πυλία) το έργο αυτό θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού, ενώ ο λιμένας της Καλαμάτας θα αναβαθμιστεί σε σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο για όλη την νότια Ελλάδα, εφόσον θα διασφαλίσει την ταχύτερη μεταφορά αγροτικών προϊόντων και εμπορευμάτων.

Επιπρόσθετα οι βουλευτές σημειώνουν το μεγάλο διεκδικητικό κίνημα που έχει δημιουργηθεί για την υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, από φορείς της αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας.

Τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τον υπουργό Υποδομών: “1) Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για την υλοποίηση ενός σύγχρονου οδικού άξονα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα και αν ναι, ποιο είναι αυτό; 2) Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι στιγμής το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με το ανωτέρω έργο; 3) Θα επικαιροποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες κατασκευαστικές και περιβαλλοντικές μελέτες; Εάν όχι, θα προβείτε σε νέες μελέτες και ενδεχομένως σε νέα χάραξη;”.