Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 20:15

Μωρακεάς: "Παιχνίδια διχασμού με το "ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Μελιγαλάς"

Γράφτηκε από τον
Μωρακεάς: "Παιχνίδια διχασμού με το "ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Μελιγαλάς"

 Οσοι χρησιμοποιούν συνθήματα όπως το «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Μελιγαλάς», δεν κάνουν τίποτα άλλο «παρά να παίζουν το παιχνίδι του διχασμού και της αναμόχλευσης εμφυλιοπολεμικών παθών».

Αυτό σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών" Σπύρος Μωρακέας στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όταν προκλήθηκε -αυτός ή ο επικεφαλής του "Δικτύου" Σταμάτης Μπεχράκης- να πάρει θέση για το εν λόγω σύνθημα που ακούστηκε στη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας, το Σάββατο το απόγευμα, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ο Σπ. Μωρακέας, απαντώντας στο σύμβουλο της πλειοψηφίας Γιάννη Μπάκα ειδικότερα, διευκρίνισε μάλιστα ότι το επίμαχο σύνθημα δεν είναι σύνθημα της Αριστεράς -«πρωτακούστηκε στις γιορτές μίσους του Μελιγαλά και αργότερα, τη δεκαετία του '80 χρησιμοποιήθηκε στα φοιτητικά αμφιθέατρα από ορισμένους αναρχοαυτόνομους», τόνισε.

Καταλήγοντας, ο σύμβουλος του "Δικτύου" σημείωσε ότι το επίμαχο σύνθημα είναι διχαστικό και απολύτως αποπροσανατολιστικό σε σχέση με τον κοινό αγώνα του λαού, ο οποίος ενωμένος πρέπει να εστιάζει στην ανατροπή του μνημονίου.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του "Δικτύου" Στ. Μπεχράκης είχε αναφερθεί στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία που έγινε στην Καλαμάτα το περασμένο Σάββατο -γεγονός που έδωσε την αφορμή στον Γ. Μπάκα να θέσει ζήτημα για το συγκεκριμένο σύνθημα.

Ο Στ. Μπεχράκης, παράλληλα, πρότεινε να μετονομαστεί το πάρκο του Λιμενικού -όταν αναλάβει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο- σε «Πάρκο Λιμενικού - Μάης 1934», προς τιμή των λιμενεργατών που έπεσαν νεκροί στις 9 Μαΐου 1934 από πυρά αστυνομικών και στρατιωτών, όταν διαμαρτύρονταν για τα μηχανοκίνητα σιλό.

ΕΝΘΥΜΙΑ… ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ

Η πιο πάνω στιγμή, ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε απόπειρα να πολωθεί το κλίμα.

Στη διάρκεια της συζήτησης θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ειδικότερα -αναφορικά με θέματα σχετικά με την παραχώρηση χώρου στα Παλιάμπελα από τον δήμο στον Π.Σ. Καλαμάτα, κάποιοι σύμβουλοι θυμήθηκαν ότι το γήπεδο του Μεσσηνιακού το έφτιαξε η κυβέρνηση των συνταγματαρχών.

Στο αμέσως επόμενο θέμα δε, που αφορούσε στην επέκταση σε 10 χρόνια της παραχώρησης, από τον δήμο, του γηπέδου Ασπροχώματος στον Αθλητικό Σύλλογο Ασπροχώματος, υπήρξε παρατήρηση -από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας- ότι ουσιαστικά μόνο τον καιρό της επταετίας έγιναν έργα.

Η σχετικά μικρή ένταση που συνόδευσε τις πιο πάνω… εξάρσεις, θα πρέπει να αποδοθεί στην περασμένη ώρα, η οποία ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη…

 

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER