Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 15:22

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας καλεί στο 2ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας καλεί στο  2ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

 

"Τους εργαζόμενους και τους νέους της Καλαμάτας να στηρίξουν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους το 2ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ" καλεί με ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Μεσσηνίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

"Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους και τους νέους της Καλαμάτας να στηρίξουν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους το 2ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από σωματεία, φορείς και κινήσεις της πόλης μας.

Σήμερα το αντιφασιστικό κίνημα και ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση. Τώρα που έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύπτεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και η ηγεσία της είναι υπόδικη για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει ο αγώνας για να μη συγκαλυφθεί η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και όλων των θυμάτων του φασισμού συνεχίζεται. Ειδικά τώρα που αναδείχθηκαν τα άπειρα πλοκάμια που συνδέουν την εγκληματική δράση της συμμορίας με το κράτος, την κυβέρνηση και τις δυνάμεις του κεφαλαίου παλεύουμε μέχρι αυτά να κοπούν οριστικά.

Δεν εμπιστευόμαστε τους χειρισμούς της Κυβέρνησης που μέχρι χθες έστρωνε το δρόμο στην άνοδο του φασισμού και ήταν έτοιμη να δώσει στους χρυσαυγίτες θέσεις κυβερνητικού εταίρου. Της ακροδεξιάς κυβέρνησης που έχει ρίξει το λαό στη φτώχεια και την απελπισία και κλέβει από τη νεολαία το μέλλον και το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Της κυβέρνησης που στοχοποιεί ως άλλο "άκρο" την Αριστερά και τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες από την ΕΡΤ ως τις Σκουριές, που ετοιμάζεται να χτυπήσει όποιον αγωνίζεται για ένα μέλλον διαφορετικό από την υποταγή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Το φασισμό θα τον τσακίσουν οι εργατικοί και νεολαιίστικοι αγώνες, οι νικηφόρες εξεγέρσεις του κοντινού μέλλοντος μας. Θα τον ξεριζώσει από την κοινωνία η αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίας, η αλληλεγγύη και η ελπίδα της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ο αγώνας για ψωμί, δουλειά, ελευθερία και απελευθέρωση από τα δεσμά των τοκογλύφων και του κεφαλαίου θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και το μακρύ τους χέρι, το φασισμό".