Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013 19:40

Ξεκίνησε το 2ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση στο Πάρκο του Λιμενικού το 2ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας.

Μετά τη συζήτηση με θέμα “Αλήθειες και ψέμματα για μετανάστες και πρόσφυγες” (στην Ελλάδα του μνημονίου και της νεοναζιστικής τρομοκρατίας, από τη Μανωλάδα στο φιάσκο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου) με ομιλητές τους Ιράτς Ναχμπάκ (απο το Στέκι Μεταναστών Αθήνας), Θανάση Καμπαγιάννη (από την κεερφα), Θανάση Κούρκουλα (από την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό) και Δημήτρη Χριστόπουλο (πανεπιστημιακός) θα ακολουθήσει συναυλία με τους Σπύρο Γραμμένο, Aprovaristas, Saltimpagoi The Band, Rita Mosss &Υπεραστικοί γκρουπ.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί αύριο με νέα συζήτηση, αλλά και μουσικές εκδηλώσεις. Ειδικότερα αρχικά θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα “Η φονική Χ.Α., όπλο του συστήματος, ενάντια στο λαό και στα δημοκρατικά δικαιώματα” (οι ευθύνες της εξουσίας και η διέξοδος) με ομιλητές τους Άρη Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος, Infowar Xstefanou), Νάσο Μπάρτζο (γενικό συμβούλιο ΠΟΕΣΥ, Ertopen), Σταύρο Κωνσταντακόπουλο (πανεπιστημιακός) και Νίκο Γιαννόπουλο (Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα,http://diktio.org/).

Το 2ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας θα κλείσει με συναυλία των Mc Yinka / juke box, Πάνος Χαραλαμπόπουλος (Λυμένοι Ζυγοί) και theKARAMAZOVproject.