Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 08:40

Μεσσηνία: 9 αναπληρωματικά μέλη της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα

Μεσσηνία: 9 αναπληρωματικά μέλη της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα

Αναπληρωματικά μέλη της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκαν κι εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα, με κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για τους Στάθη Βρεττό, Γιώργο Κανέλη, Θεοδόση Κουβάτση, Γιάννη Κουλουμπίνη (συντονιστή Ο.Μ. ανατολικής πόλης Καλαμάτας), Νίκη Μπέη (συντονίστρια Ο.Μ. κεντρικής πόλης Καλαμάτας), Γεωργία Παναγιωτοπούλου, Σίσσυ Πλακονούρη - Βρεττού, Δημήτρη Πράττη, Τάσο Φωτεινάκη (συντονιστή Ο.Μ. νοτιοανατολικής Πυλίας).

Στη δήλωση παραίτησής τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «με την κατάθεση του 3ου μνημονίου η κυβέρνηση επισφράγισε με τον πιο επίσημο τρόπο τη μνημονιακή της μετάλλαξη. Μετά από παραβιάσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή του νέου σκληρού μνημονίου, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου».

Αφού παρατηρούν ότι «η πολιτική μας αξιοπρέπεια μας οδηγεί στην παραίτησή μας από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνουν ότι «θα συνεχίσουμε μαζί με τον κόσμο της Αριστεράς και των κινημάτων να αγωνιζόμαστε για να κρατηθούν ζωντανές οι αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του λαού μας. Προσχωρούμε στη Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας για να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός πλατιού, αντιμνημονιακού μετώπου, που θα παλέψει για την ακύρωση των μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και τη μέχρι τέλους υπεράσπιση του "Οχι" του ελληνικού λαού».