Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 19:56

Νέα Νομαρχιακή εκλέγει το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία 

Νέα Νομαρχιακή εκλέγει το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία 

 

Εκλογές για την ανάδειξη των νέων του οργάνων, με κυριότερη αυτή για τη Νομαρχιακή Επιτροπή, πραγματοποιεί το ΠΑΣΟΚ και στη Μεσσηνία την Κυριακή 26 Ιουνίου.

Για τη θέση του γραμματέα ακούγεται το όνομα του Γιάννη Πάζιου, αναπληρωτή γραμματέα στην απερχόμενη Ν.Ε., ενώ ως ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι στην 9μελή Νομαρχιακή (απ’ αυτή θα αναδειχθεί στη συνέχεια ο γραμματέας) φέρονται ο Κώστας Τσαπόγας (πρώην περιφερειακός σύμβουλος) Κώστας Θεοδωρακόπουλος, Βασιλική Τσαμούλη - Γρηγοροπούλου, Ευγενία Κουτσοσταθοπούλου, Παναγιώτα Σβερκούνου - Τσαούση. Ενδιαφέρον για κατάθεση υποψηφιότητας υπάρχει και από 2 - 3 φοιτητές -μέλη της ΠΑΣΠ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εκλογές θα γίνουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και αφορούν τη Νομαρχιακή Επιτροπή (Ν.Ε.) 9 μέλη, Νομαρχιακή Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ν.Ε.Κ.Α.Π.) 3 μέλη, Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου (Ν.Ε.Ο.Ε.) 3 μέλη και τις Συντονιστικές Επιτροπές (Σ.Ε.) των Δημοτικών Οργανώσεων.

Υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και σήμερα Τετάρτη στις 9 το βράδυ, στα γραφεία  της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιοι μπορούν να είναι μόνο τα πιστοποιημένα από την Ε.Κ.Α.Π. μέλη του ΠΑΣΟΚ. Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα σ’ ένα μόνο όργανο. Η σταυροδοσία για την εκλογή των μελών των οργάνων ορίζεται σε 1 σταυρό προτίμησης. Για τα εκλεγόμενα όργανα, σύμφωνα με το καταστατικό, ορίζεται ποσόστωση τουλάχιστον το 30% για κάθε φύλλο

 

Οι χώροι διεξαγωγής των εκλογών είναι 1) Δήμοι Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, στα  γραφεία της  Ν.Ε. στην κεντρική πλατεία  Καλαμάτας. 2) Δήμοι Μεσσήνης και Οιχαλίας: Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Μεσσήνη. 3) Δήμος Τριφυλίας: Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία. 4) Δήμος Πύλου - Νέστορος: Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πύλο.