Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 09:04

Μεσσηνία: Δασικές οι εκτάσεις χωρίς ένσταση, σύμφωνα με τον Γιάννη Τσιρώνη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Δασικές οι εκτάσεις χωρίς ένσταση, σύμφωνα με τον Γιάννη Τσιρώνη (βίντεο)

«Ο,τι δεν είναι σε αντιρρήσεις, κυρώνεται» ξεκαθάρισε χθες από την Καλαμάτα για τους δασικούς χάρτες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους.

Είπε ότι η κυβέρνηση «έχει κάνει όλες τις ενέργειες, για να μην επηρεαστούν οι επιδοτήσεις από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, να μη χαθεί ούτε ένα στρέμμα γεωργικής εκμετάλλευσης». 

Ανέφερε ότι «λύνουμε προβλήματα με τους δασικούς χάρτες, δεν δημιουργούμε καινούργια» - και εκτίμησε ότι «έχουμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα, ο κόσμος έκανε τις αντιρρήσεις του που είναι χιλιάδες», κάτι που το χαρακτήρισε λογικό και αναμενόμενο με την ανομία και την αναρχία που υπήρχε εδώ και χρόνια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «είναι απόλυτο μύθευμα το ότι η δασική νομοθεσία απαγορεύει την αιγοπροβατοτροφία, τη βόσκηση στις δασικές εκτάσεις» και σημείωσε: «Αντίθετα την επιβάλλει. Ετσι θα αυξήσουμε και τις επιλέξιμες περιοχές βόσκησης στα 1,3 εκ. εκτάρια που είναι σήμερα, σε 5 εκ. εκτάρια που είναι η πραγματικότητα. Στόχος είναι να μηδενίσουμε τις εισαγωγές ζωοτροφών».

Γ.Σ.


NEWSLETTER