Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 09:26

Εντιμο συμβιβασμό με Σκόπια θέλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Εντιμο συμβιβασμό με Σκόπια θέλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος (βίντεο)

Υπέρ ενός ονόματος που δεν θα επιτρέπει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας και θα αποτελεί έναν έντιμο συμβιβασμό, τάσσεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε χθεσινή του δήλωση στην Καλαμάτα, ο υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας επεσήμανε ότι συμφέρον της χώρας μας είναι να υπάρχει σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Στη δήλωσή για τα εθνικά θέματα και του ονόματος του κράτους των Σκοπίων ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε:

«Τελική προϋπόθεση, ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε εθνικά θέματα, όπως αυτό του Μακεδονικού, είναι να υπάρχει η απαραίτητη εθνική ομοψυχία, ώστε όλοι μαζί οι Ελληνες να αντιμετωπίζουμε θέματα και προβλήματα που χρονίζουν επί δεκαετίες και να τα λύνουμε με τρόπο εθνικά συμφέροντα, με ευθύνη απέναντι στην Ιστορία, στις γενιές που έρχονται και στην υποχρέωση που έχουμε να μην αφήνουμε κανένα ζήτημα να τελματώνει.

Εμείς προωθούμε την εθνικά συμφέρουσα λύση που έχει το εξής χαρακτηριστικό: να μην επιτρέπει στο όνομα να είναι όχημα αλυτρωτισμού. Αυτό το ουσιώδες, να μην υπάρχει όνομα που να δημιουργεί συγχύσεις ως προς την ιστορικότητα της ελληνικής Μακεδονίας, όνομα που δε θα επιτρέπει τον αλυτρωτισμό της άλλης πλευράς, όνομα, όμως, που θα αποτελεί και έναν έντιμο συμβιβασμό που θα παίρνει υπόψη και τα συμφέροντα και της γειτονικής μας χώρας.

Γιατί εμείς έχουμε συμφέρον στην περιοχή των Βαλκανίων να υπάρχει σταθερότητα. Ακριβώς γιατί είμαστε ο βασικός πυλώνας σταθερότητας και εγγύησης της ασφάλειας στην περιοχή».


NEWSLETTER