Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 09:52

Υποσχέσεις Βασιλειάδη για ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Υποσχέσεις Βασιλειάδη για ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας (βίντεο)

Για άμεση χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κατά 70%, της πλήρους αντικατάστασης του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, δεσμεύτηκε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, που τον επισκέφθηκε στο υπουργείο.

Συμφωνήθηκε, συγκεκριμένα, ο Δήμος Καλαμάτας και το υπουργείο να υπογράψουν προγραμματική σύμβαση για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με την οποία οι υποχρεώσεις του δήμου θα είναι η σύνταξη της μελέτης και η συμμετοχή του στην πραγματοποίηση του έργου με ποσοστό περίπου 30%.

Οσον αφορά το γήπεδο του Μεσσηνιακού, επισημάνθηκε ότι οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης από το υπουργείο σχετικά με την ανακατασκευή του γηπέδου, είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ δήμου και Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου για την παραχώρηση του γηπέδου κατά χρήση στο δήμο (με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίστηκε και το θέμα με το γήπεδο του Απόλλωνα). Και αυτό γιατί, όπως διευκρινίστηκε, το Δημόσιο δε χρηματοδοτεί επισκευές σε ιδιωτικούς χώρους.

Ακόμα, σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, το υπουργείο Αθλητισμού αναγνωρίζει ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Καλαμάτας είναι γερασμένες και αδύναμες ν' ανταποκριθούν στις σύγχρονες συνθήκες, γι' αυτό και υπάρχει πολύ σοβαρός προβληματισμός για την κατασκευή κλειστού αθλητικού χώρου και νέου κολυμβητηρίου. Συζητήθηκαν, μάλιστα, οι διαδικασίες για την προώθηση των συγκεκριμένων έργων με ΣΔΙΤ, οι οποίες έχουν ξεκινήσει.


NEWSLETTER