Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 09:23

Μεσσηνία: Αποζημιώσεις 800.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Αποζημιώσεις 800.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες

 

Αποζημιώσεις 800.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Μεσσηνία το Σεπτέμβριο του 2016 ενέκριναν με κοινή απόφασή τους οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων που αφορούν κτηριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Αυτό που προέχει είναι να αποζημιωθούν οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι σημαντικό να αποκατασταθούν οι ζημιές των επιχειρήσεων και να επανέλθει η κανονικότητα των παραγωγικών δραστηριοτήτων στη Μεσσηνία. Η ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα των τοπικών παραγωγικών φορέων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών ήταν επιβεβλημένη και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναρμόδιους φορείς για την ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων για τη στήριξη των πλημμυροπαθών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER