Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 08:44

Την άλλη εβδομάδα ψηφίζονται οι αλλαγές στην αυτοδιοίκηση

Γράφτηκε από την
Την άλλη εβδομάδα ψηφίζονται οι αλλαγές στην αυτοδιοίκηση

 

Με τη διαδικασία του επείγοντος θα εισαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση, το πανεπιστημιακό άσυλο και τις επείγουσες διατάξεις.

Στόχος είναι Δευτέρα και Τρίτη να γίνει η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην επιτροπή και την Τετάρτη, αν χρειαστεί και Πέμπτη, να γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια. Την ίδια ώρα, τη Δευτέρα το μεσημέρι θα αρχίσει στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος με στόχο να ψηφιστεί την Τρίτη.

Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου συνάντησε αντιρρήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Αντιρρήσεις για το ότι το διυπουργικό νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση, το πανεπιστημιακό άσυλο και τις άλλες διατάξεις θα εισαχθεί προς συζήτηση και επεξεργασία με τη διαδικασία του επείγοντος, εξέφρασε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη.

«Δεν ακολουθούνται έτσι οι κανόνες καλής νομοθέτησης για τους οποίους μιλάει η κυβέρνηση. Αυτό είναι κακή νομοθέτηση και νομοσχέδια προωθούνται με τέτοιες διαδικασίες για λόγους δημόσιας εικόνας της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει όμως καμία σχέση με την ουσία», είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι αντίστοιχη πρακτική ακολουθήθηκε και στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που εισήχθη προς συζήτηση και επεξεργασία στην επιτροπή χωρίς να συνοδεύεται από την έκθεση δημόσιας διαβούλευσης και χωρίς να έχει περάσει από την ΚΕΝΕ.

Αντιρρήσεις για τον χαρακτήρα του επείγοντος διατύπωσαν στη διάσκεψη των προέδρων και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου και ώρα 14.00 εισάγεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί και την Τρίτη και ώρα 18.00. Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για το διυπουργικό νομοσχέδιο (κυβερνησιμότητα ΟΤΑ, πανεπιστημιακό άσυλο κ.λπ.). Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη στις 10.00 και εφόσον χρειαστεί, θα συζητηθεί και την Πέμπτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER