Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 08:47

Επιθεώρηση Χαρδαλιά στα μέτρα του αεροδρομίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Τις διαδικασίες εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας του Αεροδρομίου "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" θα επιθεωρήσει σήμερα στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Η επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά γίνεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στα 18 περιφερειακά αεροδρόμια που ανοίγουν την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:  «Σημειώνεται ότι για όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου, την ευθύνη θα έχει η ΓΓΠΠ και θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid-19 στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα επίσκεψης του υφυπουργού στα περιφερειακά αεροδρόμια:

Σήμερα Παρασκευή: Ζάκυνθος (8.30 π.μ.), Κεφαλλονιά (10.15 π.μ.), Κέρκυρα (12.15 π.μ.), Ιωάννινα (3 μ.μ.), Καλαμάτα (6 μ.μ.).      

Αύριο Σάββατο: Κύθηρα (10 π.μ.), Χανιά (12 μ.), Ηράκλειο (4.30 μ.μ.).

Μεθαύριο Κυριακή: Κάρπαθος (8 π.μ.), Ρόδος (9:45 π.μ.), Κως (1 μ.μ.), Σάμος (3:15 μ.μ.), Χίος (5:30 μ.μ.), Μυτιλήνη (7:15 μ.μ.).     

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου: Λήμνος (8 π.μ.), Καβάλα (10 π.μ.), Σκιάθος (12 μ.) Σκύρος (3:45 μ.μ.).

Επίσης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου αναμένεται και αυτός να επισκεφθεί την Κυριακή 28/6 και τη Δευτέρα 29/6 τα υπόλοιπα έξι αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου σε πτήσεις εξωτερικού και δη του Αράξου, του Ακτίου, της Αγχιάλου, της Μυκόνου, της Πάρου και της Σαντορίνης για τον ίδιο σκοπό».

Θ.Λ.