Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 21:41

Στη Μεσσηνία βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Γράφτηκε από την
Στη Μεσσηνία βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

 

Την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη υποδέχθηκε το Σάββατο στο Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Μεσσηνίας Τάσου Σαρδέλη και του γενικού γραμματέα του δήμου Βασίλη Τσώνη και συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται του σχεδιασμού του δήμου στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ο κ. Καρβέλας αναφέρθηκε στην ανάγκη παροχής εξειδικευμένης εκπαίδευσης στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, με τη δημιουργία Επαγγελματικών Σχολών, που θα κατευθύνουν τους νέους τόσο στον τομέα του Τουρισμού, όσο και σε αυτόν της Αγροτικής Ανάπτυξης. Συνάμα, ενημέρωσε την υφυπουργό για το ζήτημα της κτηριακής ενίσχυσης των σχολικών μονάδων, προκειμένου να  παρέχεται η εκπαίδευση με ποιοτικές συνθήκες. Επιπλέον, ενημέρωσε για το πρόγραμμα της Μεσογειακής Διατροφής της Εμβληματικής Κορώνης, της προώθησής της και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών μέσω βιωματικών μεθόδων.

Με τη σειρά της, η κ. Ζαχαράκη ακούγοντας με ενδιαφέρον τις προτάσεις του δημάρχου, τον ενημέρωσε για τις γραφειοκρατικές μεθόδους, οι οποίες απαιτούνται ώστε να προχωρήσει άμεσα στον προαναφερόμενο σχεδιασμό του, υπογραμμίζοντας επίσης την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ υπουργείου, δήμου και λοιπών τοπικών φορέων. Τέλος, διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι το υπουργείο θα είναι στη διάθεσή του στην υλοποίηση του προγράμματος που αφορά την εκπαίδευση.

Σε ανάμνηση της συνάντησης, ο δήμαρχος απένειμε τιμητική πλακέτα στην υφυπουργό, καθώς επίσης και δύο τόμους με την ιστορία και φωτογραφικά στιγμιότυπα του δήμου.

Η επίσκεψη της κ. Ζαχαράκη στην Πυλία έκλεισε χθες με την ξενάγησή της στο Κάστρο της Μεθώνης από τους μαθητές του Δημοτικού.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Επιπλέον η υφυπουργός την Κυριακή μεταξύ άλλων είχε συνάντηση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί βρέθηκαν και συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, που αντάλλαξαν απόψεις για την Παιδεία, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο προσκήνιο για μία σειρά από λόγους.


NEWSLETTER