Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 15:01

Στο δημαρχείο Καλαμάτας ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Στην Καλαμάτα βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, όπου μεταξύ άλλων είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο στο δημαρχείο.

Στην συνέχεια είχε σύσκεψη με τους δημάρχους της Μεσσηνίας και άλλους αυτοδιοικητικούς από την Πελοπόννησο παρουσία των βουλευτών Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, αλλά και του γενικού γραμματέα τη ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη.

Ο υπουργός χαιρέτισε την σύμβαση για τον νέο αγωγό μεταφοράς νερού από το Πήδημα στην Καλαμάτα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Αναφέρθηκε και στην προσπάθεια, που είχε ξεκινήσει από τον προκάτοχό του στο υπουργείο Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση (χωρίς πάντως να τον κατονομάσει)

 Κατά την συνάντηση με τους δημάρχους αναφέρθηκε στις νέες εντάξεις έργων στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", ενώ σε δηλώσεις του στάθηκε στις προσλήψεις 9.500 καθαριστριών, στην απόφαση για χρηματοδότηση της ΚΕΔΕ με το ποσό των 6,2 εκατ. για την προμήθεια υφασμάτινών μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει, ότι το επόμενο διάστημα θα καταργηθεί η απλή αναλογική.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε, ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση για την δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών (διαφορά τ.μ. ανάμεσα σε Ε9 και ΔΕΗ) και υπενθύμισε, ότι η προθεσμία λήγει την 31η Αυγούστου.