Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 08:47

Νίπτει τας χείρας του ο Σκρέκας για φυσικό αέριο στη Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την

 

Νίπτει τας χείρας του ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας για τα δίκτυα φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, δηλώνοντας ότι "τόσο η ΔΕΔΑ όσο και η ΡΑΕ είναι ανεξάρτητες αρχές" και ότι το υπουργείο δεν έχει καμία εμπλοκή.

Η δήλωση του κ. Σκρέκα έγινε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής τηλεδιάσκεψης με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας για την τηλεδιάσκεψη: 

«Το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε αντικείμενο, τόσο της τηλεδιάσκεψης που είχε προχθές  ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, όσο και της τηλεφωνικής του επικοινωνίας στη συνέχεια με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο υπουργός παρατήρησε ότι τόσο η ΔΕΔΑ όσο και η ΡΑΕ είναι ανεξάρτητες αρχές και -ως εκ τούτου- το υπουργείο δεν έχει καμία εμπλοκή στο συγκεκριμένο ζήτημα, πέρα από τη δεδομένη θέση του ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από την πλευρά μας ως περιφερειακή αρχή, σημείωσε ο Π. Νίκας, “εμμένουμε στην αρχική και πάγια δήλωσή μας ότι την πίστωση των 20.000.000 ευρώ που μας ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το φυσικό αέριο θα τη διαθέσουμε μόνο στην ΔΕΔΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, το εν λόγω κονδύλιο θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή οδικών έργων στην Περιφέρειά μας”».