Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 08:32

Στην Καλαμάτα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας

Γράφτηκε από την
Στην Καλαμάτα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας

 

Στην Καλαμάτα βρέθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος είχε συνάντηση με το βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Περικλή Ξηρογιάννη και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Αλεξόπουλο, στην αίθουσα του εντευκτηρίου του Δικηγορικού Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.

Πέρα από την ευρύτερη λειτουργία των δικαστηρίων στη Μεσσηνία, η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις κτηριακές υποδομές και τις ελλείψεις τόσο δικαστών όσο και δικαστικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του Μίλτου Χρυσομάλλη, ο υφυπουργός σημείωσε ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου της Καλαμάτας βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς έχει ήδη υποβληθεί η σχετική μελέτη σε συνεργασία με το δήμο και τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, με τον Μεσσήνιο διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη, και αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις. Επιπλέον, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια ετοιμάζονται παρεμβάσεις και στο Δικαστικό Μέγαρο της Κυπαρισσίας, με την τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Για το βασικό πρόβλημα της αντιμετώπισης των ελλείψεων σε προσωπικό, έχουν ήδη γίνει σχετικές κινήσεις και θα ακολουθήσουν σύντομα κι άλλες, οι οποίες σκοπό θα έχουν να ενισχύσουν όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης στη Μεσσηνία και να βελτιώσουν τη λειτουργία των υπηρεσιών, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους δικηγόρους.

«Είχαμε μια αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα σε υποδομές και προσωπικό που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη στη Μεσσηνία, με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα. Θέλω να εξάρω την παρουσία του φίλου πρώτα, συναδέλφου βουλευτή και υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Κώτσηρα, ο οποίος μας έκανε την τιμή να έχουμε τη συνεργασία αυτή, και τον ευχαριστώ θερμά. Θέλω επίσης να  ευχαριστήσω τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας για την αγαστή και άριστη συνεργασία μας, η οποία θα συνεχίσει ακόμα στενότερη, αλλά και για τις άοκνες προσπάθειές του να διευκολύνει το έργο των δικηγόρων και των πολιτών. Έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα προς τη θεραπεία των προβλημάτων και θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλα. Τόσο ο υπουργός κ. Κ. Τσιάρας όσο και ο υφυπουργός Γ. Κώτσηρας είναι ήδη ενήμεροι και εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή» δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.


NEWSLETTER