Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 17:49

Σε νοσοκομείο και δημαρχείο Καλαμάτας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Ενα οριζόντιο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και εξετάσεων για τους κατοίκους της Μεσσηνίας προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την εξαιρετική δουλειά στα δύο νοσοκομεία της Μεσσηνίας (Καλαμάτας και Κυπαρισσίας) και εξήγγειλε την προώθηση ενός νέου χάρτη υγείας για τη χώρα, καθώς και ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επίσης, υποσχέθηκε την κτηριακή, ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, όπως και του Νοσοκομείου Καλαμάτας και του διασυνδεόμενου της Κυπαρισσίας.

Τον υπουργό Υγείας υποδέχτηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Κώστας Αποστολόπουλος, ο διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας της Κυπαρισσίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.

Ο κ. Κικίλιας περιηγήθηκε στο ισόγειο της νοσηλευτικής μονάδας όπου βρίσκονται τα εξωτερικά ιατρεία και γίνονται οι εμβολιασμοί, μίλησε με τον κόσμο και συναντήθηκε με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου, τραπεζοκόμους και καθαριστές. Στη συνέχεια είχε μικρής διάρκειας συνεργασία με τη διοικήτρια στο γραφείο της, όπου ενημερώθηκε για τα μελλοντικά σχέδια επέκτασης και αναβάθμισης του νοσοκομείου και την πορεία των εμβολιασμών, καθώς και των νοσηλειών από Covid.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ο υπουργός Υγείας ενθάρρυνε τους πολίτες να μείνουν ασφαλείς, προειδοποιώντας ότι τίποτα δεν τελείωσε ακόμα – “η πανδημία δεν έχει εξαλειφθεί, ακόμα κινδυνεύουμε από τον ιό, γι’ αυτό προσοχή στις κοινωνικές και επαγγελματικές μας συναναστροφές, στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος” είπε.

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς στη Μεσσηνία, είπε ότι “οι 22.500 εμβολιασμοί που έχουν γίνει μας δίνει ελπίδα και θάρρος για το μέλλον”. Ικανοποίηση εξέφρασε και για τους πάνω από 230 γιατρούς, νοσηλευτές και ειδικό προσωπικό που έχουν προσληφθεί στα δύο νοσοκομεία της Μεσσηνίας, αλλά και για τις 6 κλίνες ΜΕΘ για Covid στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Και τόνισε πως, παρότι το Νοσοκομείο αντιμετώπισε τεράστια πίεση εξαιτίας της λειτουργίας κλινικής Covid, καμία κλινική δεν υπολειτούργησε.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη τόνισε σε δηλώσεις της ότι η χθεσινή επίσκεψη του υπουργού “είναι μια αναγνώριση, γιατί πράγματι το Νοσοκομείο Καλαμάτας ήταν ένας σημαντικός πυλώνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλη την Πελοπόννησο, και αυτό νομίζω ότι κατέδειξε με την επίσκεψή του”. Η διοικήτρια είπε ακόμα ότι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον υπουργό και άλλα γενικότερα θέματα, όπως επίσης “να τον ενημερώσουμε για επόμενους στόχους – και αυτό που προσλάβαμε είναι ότι αναγνωρίζοντας τη δυναμική, τη δυνατότητα και την προσφορά του Νοσοκομείου Καλαμάτας, θα προχωρήσουν θέματα που είναι καίρια και χρήσιμα για το νοσοκομείο μας”.

Έπειτα ο υπουργός Υγείας μετέβη στο δημαρχείο Καλάμάτας, όπου συναντήθηκε με τους δημάρχους Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, καθώς και άλλους αυτοδιοικητικούς με τους οποίους συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την έως τώρα διαχείριση της πανδημίας.

Ν.Κ.