Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 20:59

Η Κωνσταντία Κορώνη διευθύντρια στο πολιτικό γραφείο Θεοδωρικάκου

Γράφτηκε από την
Η Κωνσταντία Κορώνη διευθύντρια στο πολιτικό γραφείο Θεοδωρικάκου

 

Η υποστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Κορώνη αναλαμβάνει ως διευθύντρια στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκου.

Η κ. Κορώνη είχε υπηρετήσει από τον Απρίλιο 2014 έως και το Φεβρουάριο 2016, οπότε και αποστρατεύθηκε από το Σώμα, ως α’ βοηθός του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου, με το βαθμό της ταξιάρχου.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1990 με τελικό χαρακτηρισμό “Αριστα”. Υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες και επιτελικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρακολούθησε σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος και έλαβε μέρος σε ομάδες εργασίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CEPOL). Ολοκλήρωσε ευδόκιμα τις σπουδές της στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών της ΕΛΑΣ το 2004.

Ως αξιωματικός υπηρέτησε στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, απ’ όπου και αποστρατεύτηκε. Από τότε μέχρι και σήμερα είναι μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών. Είναι γνώστης της αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής γλώσσας και μητέρα τριών παιδιών.


NEWSLETTER