Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 09:24

Τι κομίζει στη Μεσσηνία ο Μητσοτάκης

Γράφτηκε από την

Η έλευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 16 Ιουνίου στην Καλαμάτα αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς όλα δείχνουν ότι με όσα πει θα βάλει τάξη στα εκκρεμούντα ζητήματα της Μεσσηνίας.

Το αντικείμενο τις ομιλίας του πρωθυπουργού αφορά το κλείσιμο του προηγούμενου ΕΣΠΑ 2014-2020 Πελοποννήσου και την δρομολόγηση του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 αλλά θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι θα αναφερθεί στα μεγάλα έργα Καλαμάτα - Μεθώνη, την παραχώρηση του Αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος και πιθανόν την προοπτική του Πύργος - Τσακώνα. Βέβαιο ακόμα είναι ότι στον πρωθυπουργό θα τεθεί το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας, που προσφάτως έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη.

Πριν την παρουσία του στην εκδήλωση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, θα συνεργαστεί με τον Περιφερειάρχη Παν. Νίκα για τον παρόν και το μέλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πάντως για τις προθέσεις του Περιφερειάρχη αν θα είναι πάλι υποψήφιος ή όχι. Ο τελευταίος φαίνεται να είναι χολωμένος για την στάση στελεχών της Ν.Δ. για διάφορα ζητήματα της Περιφέρειας και κυρίως με το θέμα του φυσικού αερίου αλλά και το κλείσιμο του ματιού στον Πέτρο Τατούλη. Ετσι η συνάντηση Μητσοτάκη - Νίκα θα είναι καθοριστική και για τις επερχόμενες εκλογές, αφού μια πιθανή αποχώρηση του Περιφερειάρχη θα αλλάξει άρδην το κλίμα και θα πυροδοτήσει εξελίξεις.

Η όλη εκδήλωση θα έχει οιονεί προεκλογικό κλίμα καθώς μια ομιλία πρωθυπουργού προκαλεί πάντοτε αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις, τόσο με την αντιπολίτευση όσο και με εσωτερικές δυνάμεις που τοπικά προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι υπάρχει καθυστέρηση υλοποίησης των υποσχέσεων Μητσοτάκη, όπως διαχέεται, για να κρύψουν την κριτική που δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για ανυπαρξία έργου στη Μεσσηνία.