Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 08:48

Κοινωνικές δομές της Καλαμάτας επισκέφθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Γράφτηκε από την
Κοινωνικές δομές της Καλαμάτας επισκέφθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου

 

Κοινωνικές δομές της Καλαμάτας επισκέφθηκε την Πέμπτη η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, απόλυτα ευχαριστημένη όχι μόνο από το σύνολο των κοινωνικών δομών που διαχειρίζεται ο Δήμος Καλαμάτας, αλλά και εντυπωσιασμένη από το πόσο ψηλά έχει στην πολιτική του ατζέντα τα κοινωνικά ζητήματα, δήλωσε η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά την επίσκεψή της σε δομές της πόλης.

Μετά το πέρας της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Χορού για το νέο ΕΣΠΑ, η κ. Μιχαηλίδου συνοδευόμενη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Φάβα επισκέφθηκε τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό “Το Περιβόλι της Γιαγιάς”, όπου συνομίλησε με το προσωπικό και τον διευθυντή.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον 5ο Παιδικό Σταθμό στην Ανάληψη, όπου η υφυπουργός είδε την λειτουργία του παιδικού και βρεφονηπιακού τμήματος και συνομίλησε με το προσωπικό για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και για τη δουλειά που γίνεται.

Ακολούθως, βρέθηκε στο Ανατολικό Κέντρο, στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠΜΕΑ του δήμου, όπου έγινε συνάντηση - συζήτηση με το προσωπικό κι ενημέρωση από τη διευθύντρια Λιάνα Μιχαλοπούλου για τον τρόπο λειτουργίας και τις παροχές των ωφελουμένων, οι οποίοι προσέφεραν στην υφυπουργό δώρα - δημιουργίες τους.

Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά την κ. Μιχαηλίδου για τις κοινωνικές δομές του δήμου, τις δράσεις και τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής για την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η υφυπουργός εντυπωσιάστηκε από όσα γίνονται στο δήμο τονίζοντας ότι τις ίδιες προτεραιότητες στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής έχει και η κυβέρνηση, η οποία έχει προγραμματίσει κοινωνικές δράσεις ύψους 5,3 δισ. ευρώ μέσω του νέου ΕΣΠΑ.


NEWSLETTER