Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 22:58

Σε Μεγαλόπολη και Καλαμάτα ο Τέρενς Κουίκ (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Ολα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη Μεγαλόπολη, έθεσε ο δήμαρχος Διονύσης Παπαδόπουλος στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, στη σημερινή συνάντησή τους στο δημαρχείο της πόλης.

Αυτά είναι: Η σύνδεση της Μεγαλόπολης με τον αυτοκινητόδρομο, με την ταυτόχρονη σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με τη Σπάρτη, η στελέχωση του κέντρου υγείας, με ταυτόχρονη παραχώρηση δεύτερου ασθενοφόρου μαζί με τους απαιτούμενους οδηγούς, η ολοκλήρωση των έργων τηλεθέρμανσης και η αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου.

Ο κ. Κουίκ παρατήρησε πως «ο Δήμος της Μεγαλόπολης είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα προς μίμηση. Στο συμπολιτευόμενο συνδυασμό μετέχουν και δύο πρώην δήμαρχοι που μαζί με τον νυν δήμαρχο εκφράζουν τρεις διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Δείγμα της αναγκαιότητας για συνεργασία και συνύπαρξη μπροστά στα μεγάλα προβλήματα, για τα οποία οι πολίτες ζητούν αδελφωμένες δράσεις και λύσεις. Στους τρεις δημάρχους θα πρέπει να προστεθεί και ο τέταρτος, ο οποίος είναι της αντιπολίτευσης, που κάνει ακόμα πιο λαμπερό το παράδειγμα της σοβαρότητας με την οποία οι Μεγαλοπολίτες ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση».

 

Πριν τη συνάντηση με το δήμαρχο, ο κ. Κουίκ επισκέφθηκε το μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κατέγραψε το αίτημα του σεβασμιωτάτου για την απεμπλοκή από τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις της πολεοδομικής άδειας του Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου Ε’, του μοναδικού που θα υπάρχει στην Ελλάδα και που θα χτιστεί στην περιοχή της Γορτυνίας.

Στο μητροπολίτη Μεσσηνίας

Επίσκεψη στο μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο πραγματοποίησε στη συνέχεια, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ. Η συνάντηση με τον κ. Χρυσόστομο πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, αφού τους δύο άνδρες συνδέει μακρόχρονη φιλία.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διοργάνωση ενός κοινωνικού δικτύου στήριξης των δοκιμαζόμενων προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου, από την τοπική Εκκλησία και άλλους φορείς της Καλαμάτας. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα εκκλησιαστικού, πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. 

 

Ο μητροπολίτης ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την επίσκεψη και του ευχήθηκε υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο του.