Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 15:02

Καταργείται από Κέντρο Νεοσυλλέκτων το στρατόπεδο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Καταργείται από Κέντρο Νεοσυλλέκτων το στρατόπεδο Καλαμάτας

Αναταραχή έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας η κυβερνητική πρόθεση να κλείσει το στρατόπεδο "Παπαφλέσσα" στην Καλαμάτα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου χθες στη Βουλή.

 

Σήμερα από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας πάντως εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία στα πλάνα βρίσκεται η συρρίκνωση του στρατοπέδου της μεσσηνιακή πρωτεύουσας, έτσι ώστε να καλύπτονται υπηρεσιακά οι ανάγκες φύλαξής του (δηλαδή προαναγγέλλει την κατάργηση του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων), ενώ... χρυσώνει το χάπι λέγοντας, ότι η αεροπορική βάση της 120 ΠΕΑ θα αναβαθμιστεί και θα μετατραπεί σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

"Βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πλαίσιο αυτής εξετάζεται ο εξορθολογισμός και ο τρόπος λειτουργίας στρατοπέδων σε όλη την Επικράτεια.

Όσον αφορά την Καλαμάτα, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό για τη λειτουργία του στρατοπέδου το ποσοστό στελέχωσης του θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες φύλαξης. Θα ενισχυθεί επίσης η Αεροπορική Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, με την μετατροπή και την πλήρη εξέλιξή της σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης".


NEWSLETTER