Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 21:31

Άρθρο Λ. Αυγενάκη στην "Ε": Ένα συνέδριο υπευθυνότητας και χειροπιαστής ελπίδας

Γράφτηκε από την
Άρθρο Λ. Αυγενάκη στην "Ε": Ένα συνέδριο υπευθυνότητας και χειροπιαστής ελπίδας

 

 

Του Λευτέρη Αυγενάκη*

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, ένα ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο, ένα συνέδριο όπου συζητήσαμε με εποικοδομητικό και ειλικρινή τρόπο για όλα τα θέματα.

Πάνω από 5.000 σύνεδροι και παρατηρητές συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο στις εργασίες του συνεδρίου. Η αθρόα συμμετοχή των συμπολιτών μας, δίνει δύναμη κι αισιοδοξία. Μια συμμετοχή που αναδεικνύει ότι ο κορμός της παράταξής μας είναι πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος παρά ποτέ να ξαναφέρει την ελπίδα στους Ελληνες. Εντυπωσιακή η παρουσία νέων ανθρώπων, με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας σε συνέδριο της παράταξής μας, αναδεικνύοντας την ενεργό συμμετοχή των νέων, που εκφράζουν τις αγωνίες τους και στηρίζουν τις ελπίδες τους στη ΝΔ.

Η παρουσία και οι τοποθετήσεις προσωπικοτήτων των γραμμάτων, της σκέψης και των τεχνών, του ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού χώρου

προσέφεραν εποικοδομητικά στον διάλογο που αναπτύχθηκε και ενδυνάμωσαν την ελπίδα. Το υψηλό επίπεδο των τοποθετήσεων των συνέδρων και των προσκεκλημένων ομιλητών, η ποιότητα των εισηγήσεων, η κρισιμότητα των θεμάτων που συζητήθηκαν, οι ουσιαστικές προτάσεις που διατυπώθηκαν συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη ενός εξαιρετικά γόνιμου διαλόγου, στην ανταλλαγή απόψεων και στη διαμόρφωση ενός ελπιδοφόρου και ρεαλιστικού προγραμματικού κυβερνητικού πλαισίου.

Η ενεργός και δυναμική παρουσία όλου του κόμματος, γραμματείες, τομείς, βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών οργανώσεων, στελέχη της ΟΝΝΕΔ, των μελών μας από όλα τα σημεία της χώρας δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα αισιοδοξίας. Παράλληλα έδωσαν ηχηρό μήνυμα ότι όλα μας τα στελέχη, όλα μας τα μέλη είναι έτοιμα να δουλέψουν σκληρά, να μεταδώσουν το μήνυμα της ελπίδας και να συμβάλουν ο καθένας, η καθεμία από το δικό του/της μετερίζι στην έξοδο από την κρίση και τη μιζέρια, στην επιστροφή στην ελπίδα και την αισιοδοξία. 

Ηταν ένα βήμα έκφρασης και συζήτησης της ζώσας κοινωνίας από όλους τους τομείς της επιστήμης, των επαγγελμάτων, της δημιουργίας, της επιχειρηματικότητας. Tα θέματα συζήτησης στους διαδρόμους δεν ήταν λίστες και γραμμές, αλλά θέματα πολιτικά, ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τον πολίτη. Μετά από πολλά χρόνια αναπτύσσεται η έννοια της πολιτικής οικογένειας στους κόλπους της ΝΔ. Αναδείχτηκε με τις σημαντικές παρουσίες και ομιλίες παλαιότερων και έμπειρων στελεχών, αλλά και των νέων μελών που έρχονται καθημερινά και προστίθενται στη μεγάλη οικογένεια της ΝΔ.

Με το κλείσιμό του και την ομιλία του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος της αντιπολιτευτικής πορείας της ΝΔ και εγκαινιάστηκε η έναρξη της επόμενης περιόδου, της προεκλογικής περιόδου. Πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό συνέδριο, όχι για συνέδριο για «ζήτω» και «μπράβο». 

Οι ιδέες οι δικές μας στερεώνουν αξίες και πρότυπα. Κοιτάνε στο αύριο και θέλουν την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης, με ενότητα, όχι με διχαστικά συνθήματα και ταξικό πόλεμο. Με σταθερούς θεσμούς και όχι με καχεκτική δημοκρατία, λαϊκισμούς και ακρότητες. Με αληθινό πατριωτισμό. Οχι με εθνική ευθύνη για λόγους κομματικής τακτικής. Η εθνική ευθύνη είναι στην ιδεολογία σου. Την πιστεύεις. Εμείς το
έχουμε αποδείξει με δύσκολες αποφάσεις σε δύσκολες περιόδους. Αποφάσεις που δικαιώθηκαν από την ιστορία.

Θέλουμε την Ελλάδα με ανάπτυξη, όχι με φοροκαταιγίδα. Κανένα έθνος ποτέ στην ιστορία δεν επέζησε της φορολογικής επιβάρυνσης που έφτασε
τα δύο τρίτα του εθνικού εισοδήματός του. Με αληθινή ευημερία που δεν μπορεί να δώσει το μεγάλο κομματικό κράτος που προωθούν. Με πραγματικές, καλοπληρωμένες δουλειές. Κανένας εργαζόμενος δεν έζησε μια ζωή αξιοπρεπή όταν χρειάστηκε να εργάζεται τις 4 από τις 5 ημέρες για το κράτος και τη μία για την οικογένειά του. Με αληθινή αξιοπρέπεια, όχι με το χέρι απλωμένο συνεχώς μια στο κράτος
για επιδόματα ντροπής και μια στους ξένους για δανεικά.

Θέλουμε μεσαία τάξη στιβαρή και όχι καθημαγμένη και κατακρεουργημένη από τη φορολογία. Διότι η μεσαία τάξη είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας. Με ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιωτική πρωτοβουλία. Οχι με επίθεση στην ιδιωτική οικονομία για λόγους ταξικού μίσους.

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ο κάθε συμμετέχων στο συνέδριο πείστηκε ότι το πιστεύουμε και ότι θα το κάνουμε πράξη. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι και ξέρουμε πολύ καλά πού πάμε.

* Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου.


NEWSLETTER