Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 13:29

Ο Χαρίτσης για την ταλαιπωρία των ελαιοπαραγωγών

Γράφτηκε από την
Ο Χαρίτσης για την ταλαιπωρία των ελαιοπαραγωγών

“Η αδιανόητη ταλαιπωρία που βιώνουν αυτές τις ημέρες οι ελαιοπαραγωγοί εξαιτίας του «αλαλούμ» που τους επιφύλασσε η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με αφορμή την διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για την έκτακτη ενίσχυση λόγω κορονοϊού, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση εκτός από την επιτελική της ανεπάρκεια, καθίσταται και επικίνδυνη”:

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.
Σημειώνει, επικρίνοντας δριμύτατα την κυβέρνηση, ότι “εν μέσω περιορισμού μετακινήσεων λόγω της έξαρσης της πανδημίας, οδηγεί τους ελαιοπαραγωγούς σε συνωστισμό έξω από φορείς, για τη διαπεραίωση των αιτήσεών τους. Παράλληλα, η λειτουργία της πλατφόρμας η οποία σχεδιάστηκε για να υποδεχθεί τις αιτήσεις των ελαιοπαραγωγών, αποδεικνύεται ανεπαρκής με συχνές διακοπές, επιτείνοντας το χάος που έχει δημιουργηθεί, δεδομένου ότι η προθεσμία που έχει δοθεί στους ελαιοπαραγωγούς είναι μόλις δεκαήμερη, ενώ παρουσιάζονται και φαινόμενα, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να απορρίπτονται από το σύστημα για γραφειοκρατικούς λόγους”.
Ο Αλ. Χαρίτσης καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης “να προβεί άμεσα σε διευκρινίσεις και να δώσει ικανό χρόνο, ώστε να μπορέσουν όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλουν ομαλά τις αιτήσεις τους”.


NEWSLETTER