Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 17:10

Επιστολή Πετράκου για Χρυσομάλλη στον Πρόεδρο της Βουλής

Γράφτηκε από την
Επιστολή Πετράκου για Χρυσομάλλη στον Πρόεδρο της Βουλής

Τις δηλώσεις του βουλευτή Μίλτου Χρυσομάλλη για τον Κολοκοτρώνη καταγγέλλει με επιστολή του προς το Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ο πρώην βουλευτής και νυν περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος.

Στην επιστολή του ο κ. Πετράκος υποστηρίζει ότι ο κ. Χρυσομάλλης, ενώ εκπροσωπούσε τη Βουλή στην εκδήλωση για την επέτειο της γέννησης του Κολοκοτρώνη, εξέφρασε προσωπικές απόψεις λέγοντας ότι ο «Γέρος του Μοριά» "είναι σίγουρα Μεσσήνιος και σίγουρα δεν είναι αριστερός διότι η Αριστερά δεν πιστεύει στο έθνος".

Αναλυτικά η επιστολή - καταγγελία του κ. Πετράκου: "Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλω τις πρωτοφανείς, απαράδεκτες, προσβλητικές και αδιανόητες δηλώσεις του εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων βουλευτή Μεσσηνίας Μιλτιάδη Χρυσομάλλη. Ο κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης ήταν εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων την Κυριακή 5 Απριλίου στην εκδήλωση που είχε διοργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας για την επέτειο της γέννησης του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο κ. Μ. Χρυσομάλλης ενώ ήταν εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε αμέσως μετά το πέρας της τελετής, στο χώρο της εκδήλωσης και κάτω από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «Επειδή ο Κολοκοτρώνης πίστευε στο έθνος και στη δημοκρατία είναι σίγουρα Έλληνας, είναι σίγουρα Μεσσήνιος και σίγουρα δεν είναι αριστερός διότι η Αριστερά δεν πιστεύει στο έθνος».!!! Ο κ. Μ. Χρυσομάλλης συζητώντας με τους φίλους του έχει φυσικά δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, ακόμη και την πιο ακροδεξιά και εμφυλιοπολεμική άποψη. Ως εκπρόσωπος όμως της Βουλής των Ελλήνων οφείλει να σέβεται τουλάχιστον το θεσμό που εκπροσωπεί.

Επειδή όμως οι δηλώσεις αυτές του εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων είναι απαράδεκτες, διχαστικές, υβριστικές, άθλιες και προσβλητικές, οι οποίες προσβάλλουν όχι μόνο τους αριστερούς και την Αριστερά αλλά τη Βουλή των Ελλήνων, το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, τους ήρωες του 1821 και πρώτα απ’ όλα το «Γέρο του Μοριά» Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, το προεδρείο της Βουλής οφείλει να προχωρήσει σε πολιτική αποδοκιμασία και σε επίπληξη του συγκεκριμένου βουλευτή, με δεδομένο ότι ήταν εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην εθνική αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης του αρχιστρατήγου της Επανάστασης του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη".


NEWSLETTER