Τετάρτη, 08 Μαϊος 2013 21:30

"Κανένας δεν έθεσε θέμα κόμβου στο Μελιγαλά" σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών

Γράφτηκε από την

Στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας καθώς και στην δημόσια διαβούλευση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, δεν ετέθη θέμα κατασκευής κόμβου εισόδου-εξόδου, στην εθνική οδό Τρίπολη -Καλαμάτα, προς Αρχαία Μεσσήνη και Μελιγαλά. Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης σε ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου. 

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Καλογιάννη: 

"Στην εγκεκριμένη μελέτη οδοποιίας καθώς και στην εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης-ασφάλισης δεν προβλεπόταν η κατασκευή εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας προς την Αρχαία Μεσσήνη.

Στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας καθώς και στην δημόσια διαβούλευση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, δεν ετέθη το θέμα αυτό.

Επισημαίνεται ότι το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τσακώνα - Σπερχογεία έχει ήδη κατασκευαστεί.

Για το θέμα των πληροφοριακών πινακίδων για τον αρχαιολογικό χώρο Μεσσήνης, η αρμόδια Υπηρεσία ΕΥΔΕ/ΜΚ/Εργων Παραχώρησης Πελοποννήσου ζήτησε από τον παραχωρησιούχο να προχωρήσει στην τοποθέτηση των πινακίδων στον κόμβο Κυπαρισσίας.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, συνδέεται με το Μελιγαλά μέσω του ανισόπεδου κόμβου Κυπαρισσίας και την υφιστάμενη εθνική οδό Καλού Νερού - Τσακώνας, όπου έχουν τοποθετηθεί πληροφοριακές πινακίδες με αναγγελία εξόδου προς Μελιγαλά".