Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 21:03

Χρυσομάλλης σε Πέτσα για οικονομική ενίσχυση Δήμων της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, προκειμένου να συζητήσουν την οικονομική ενίσχυση των δήμων της Μεσσηνίας για την εκτέλεση νέων έργων υποδομής, είτε μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» είτε μέσω άλλων πηγών χρηματοδότησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι ανάγκες των δήμων της Μεσσηνίας στον τομέα της κατασκευής βιολογικών καθαρισμών καθώς και της κατασκευής νέων και αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης. Επιπλέον, ο Μίλτος Χρυσομάλλης ζήτησε την ενίσχυση των δήμων για την κατασκευή νέας και τη βελτίωση της υφιστάμενης αγροτικής οδοποιίας στο νομό, που αποτελεί απαραίτητη υποδομή τόσο για τον αγροτικό τομέα όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, οι δύο άνδρες συζήτησαν και τον τομέα των έργων ενίσχυσης των υποδομών ηλεκτροκίνησης στους Δήμους της Μεσσηνίας, που θα αποτελέσει στο πολύ κοντινό μέλλον τη βασική μέθοδο κίνησης.

«Συζητήσαμε αναλυτικά με τον υπουργό Στέλιο Πέτσα το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των δήμων της Μεσσηνίας, είτε μέσω του "Αντώνης Τρίτσης" είτε μέσω άλλων πηγών χρηματοδότησης, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν στην κατασκευή έργων υποδομής στον τομέα των βιολογικών καθαρισμών, της ύδρευσης και της αγροτικής οδοποιίας, κρίσιμων για την ποιότητα ζωής και την εργασία των συμπολιτών μας στη Μεσσηνία. Εξίσου απαραίτητη είναι και η εκπόνηση μελετών και η κατασκευή υποδομών που θα ενισχύσουν την ηλεκτροκίνηση στο νομό μας, με δεδομένο ότι στο άμεσο μέλλον στη χώρα δεν θα επιτρέπεται πλέον η εισαγωγή οχημάτων βενζίνης ή πετρελαίου. Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση εργασίας και θα  συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά για την ενίσχυση των δημοτικών αρχών του νομού μας» δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.