Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 11:59

Λαμπρόπουλος σε Ταγαρά για αντιπλημμυρικά και πολεοδομικές μελέτες

Γράφτηκε από την
Λαμπρόπουλος σε Ταγαρά για αντιπλημμυρικά και πολεοδομικές μελέτες

Για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας και τις πολεοδομικές μελέτες των Ενοτήτων Βουφράδας, Αριστομένη, Ιθώμης, Τρικόρφου, Ανδρούσας, Χιλιοχωρίων, Παπαφλέσσα και Μεθώνης, συζήτησαν σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος.   

Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση για όσα συζητήθηκαν: "Ξεκίνησε ο τρίτος κύκλος -από τους συνολικά τέσσερις -του εμβληματικού προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του υπουργείου Περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 401,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ταγαράς υπέγραψε σήμερα απόφαση, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία για την κατάρτιση και έγκριση εκπόνησης 76 μελετών τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο Δήμος Μεσσήνης (ΔΕ Βουφράδας, Αριστομένη, Ιθώμης, Τρικόρφου, Ανδρούσας).    Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκπόνηση των μελετών θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων του Δήμου Πύλου - Νέστορος (ΔΕ Χιλιοχωρίων, Παπαφλέσσα, Μεθώνης).

Με τις πλήρεις και σύγχρονες μελέτες Τ.Π.Σ. θεσπίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθέτησης ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών.

Σχετικά με τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος πληρότητας του φακέλου και αναμένονται οι γνωμοδοτήσεις από τους συναρμόδιους φορείς, που είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας, η Αρχαιολογική Υπηρεσία και η Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου.

Οι γνωμοδοτήσεις που θα σταλούν, θα αξιολογηθούν τάχιστα από τις υπηρεσίες του υπουργείου και θα εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν η άδεια έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Ευχαρίστησα τον υφυπουργό Νίκο Ταγαρά για το ενδιαφέρον του, τη βαθιά γνώση των θεμάτων, το σημαντικό και πρωτοποριακό έργο που επιτελεί στο υπουργείο του και την εξαίρετη συνεργασία μας".

 


NEWSLETTER