Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 19:48

Σκληρή επίθεση από Χαρίτση: “Η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους καθεστώτος”

Γράφτηκε από την
Σκληρή επίθεση από Χαρίτση: “Η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους καθεστώτος”

 

“Η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους καθεστώτος και στους θεσμούς αλλά και στην οικονομία”, τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και  τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο “Κόκκινο 105.5”, στους Νίκο Σβέρκο και Βούλα Κεχαγιά.

Δήλωσε ότι “οι σκιαμαχίες του κ. Σταϊκούρα με τις τράπεζες προκαλούν θυμηδία. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες” και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης. Είναι αυτή που αρνείται την αποφασιστική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, παρότι έχει αυξηθεί σχεδόν 40 δισ. την τελευταία τριετία. Και έχει επιτρέψει 700.000 να περάσουν στον έλεγχο των fund και 4,2 εκατομμύρια κοκκινισμένα ΑΦΜ να απειλούνται με διαδικασίες εκποίησης”. 

Ο Αλ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι “χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική πολιτική προστασίας της κοινωνίας” και παρατήρησε: “Οι τράπεζες που έχουν λάβει πρωτοφανή ρευστότητα άνω τον 50 δισ. πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ενώ απαιτείται και ένας νέος πτωχευτικός νόμος που θα προστατεύει τους πιο ευάλωτους”.

Για τη διαχείριση των κονδυλίων σχολίασε πως “χρειάζεται μια γενναία πολιτική ανακατεύθυνσης πόρων προς την πραγματική οικονομία. Με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης τα χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν σε μόλις 6% των επιχειρήσεων”.

Υπογράμμισε ότι “η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους καθεστώτος και στους θεσμούς αλλά και στην οικονομία”, επισημαίνοντας πως “οι θεσμοί της δικαιοσύνης στο Βέλγιο λειτούργησαν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, κάτι που δεν έχει συμβεί στην χώρα μας όλους αυτούς τους μήνες που έχει εκραγεί η υπόθεση των υποκλοπών”.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι “επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη η χώρα μας δεν λειτουργεί ως ευνομούμενη, ευρωπαϊκή συντεταγμένη Πολιτεία. Κάτι που έχει απαξιώσει την κυβέρνηση στα μάτια της κοινής γνώμης και έχει μετατρέψει και πάλι την χώρα μας σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης”.


NEWSLETTER