Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 12:30

Πετράκος: "Προτεραιότητα η μείωση του ενεργειακού κόστους"

Γράφτηκε από την
Πετράκος: "Προτεραιότητα η μείωση του ενεργειακού κόστους"

«Για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση του κόστους ενέργειας είναι βασική μας επιδίωξη και θα προσπαθήσουμε να το επιτύχουμε με κάθε τρόπο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος μιλώντας, με την ιδιότητά του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, στο συνέδριο «Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη» με θέμα «Επενδύσεις σε μικρές υποδομές για τη μείωση του ενεργειακού κόστους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Θ. Πετράκος στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας μας, υποστηρίζοντας -ανάμεσα σε άλλα- ότι «οι πιέσεις των δανειστών είναι ασφυκτικές με στόχο να ταπεινώσουν την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό». 

Οπως είπε, «η χώρα χρειάζεται μια συμφωνία η οποία όμως θα ακυρώνει την λιτότητα, θα προχωράει στην διαγραφή του μέρους του χρέους και στην παροχή ρευστότητας για να επανεκκινήσει η οικονομία». Εκτίμησε δε ότι «μια πολύ κακή συμφωνία, για την οποία πιέζουν και εκβιάζουν οι δανειστές, θα είναι πολύ χειρότερη εξέλιξη από την μη συμφωνία. Η Ελλάδα έχει σημαντικούς πόρους και σημαντική γεωπολιτική θέση και μπορεί να ζήσει και να δημιουργήσει».

Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «τη σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τη γενικευμένη αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη σχεδιασμένη αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της χώρας».


NEWSLETTER