Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 14:49

Κίτσος Λούης - Ιστορίες Γενετικής (στην.... καθομιλουμένη) Ι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Γράφτηκε από την
Κίτσος Λούης - Ιστορίες Γενετικής (στην.... καθομιλουμένη) Ι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Ο Κίτσος Λούης πιστεύει ότι η γενετική είναι μια εύκολη επιστήμη, με πολύ δύσκολη γλώσσα - κάτι που αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα κατανόησης.

Για να αντιμετωπιστεί έστω εν μέρει το πρόβλημα αυτό στους μη βιολόγους, ο συγγραφέας (ομότιμος Καθηγητής Γενετικής ο ίδιος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης) αποφάσισε να περιγράψει «με απλά λόγια» τι είναι και τι κάνει η γενετική, καταγράφοντας απλές ιστορίες στις οποίες η συγκεκριμένη επιστήμη είχε (και έχει) πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τούτες οι ιστορίες εξηγούν ασθένειες του ανθρώπου, αναπτύσσουν τη στενή σχέση φιλίας μεταξύ ανθρώπου και σκύλου, και μας πάνε από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τα τελευταία επιτεύγματα της επιστήμης, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής βάσης της εξέλιξης.

Παρότι υποδεικνύει σε ποια σημεία υπάρχουν άλυτα βιοηθικά προβλήματα, ο συγγραφέας αποφεύγει να πάρει θέση, προτιμώντας να το αφήσει αυτό στην κρίση του αναγνώστη.

Για την κατανόηση του βιβλίου δεν απαιτείται καμία προηγούμενη «θητεία» στη βιολογία. Οι γιατροί και οι θετικοί επιστήμονες ίσως να έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα, όμως και όλοι οι υπόλοιποι (νομικοί, θεολόγοι, φιλόλογοι, φιλόσοφοι και, κοντολογίς, όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τι είναι η γενετική, είτε έχουν είτε δεν έχουν κάνει πανεπιστημιακές σπουδές) θα κατανοήσουν κάθε μία απ’ αυτές τις ιστορίες γενετικής δίχως κανένα πρόβλημα.

Σελίδες: 224

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER