Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 09:50

Αναγνώσματα... ψυχαγωγία

Αναγνώσματα... ψυχαγωγία

Freeweekend • Βιβλιοπαρουσίαση  

 

"Ημερολόγια Του ΄21 – Ελευθερία Ή Θάνατος", του Αρχοντή Λ. Πάντσιου Ι Εκδόσεις: Ρενιέρη - Comicon-Shop

Αυγή του 1821. Δύο φίλοι, ο πολεμιστής Λιάκος και ο γιατρός Δήμος, συμμετέχουν στο ξέσπασμα της Επανάστασης στη Μεσσηνία και λίγους μήνες μετά, κάτω από τις διαταγές του Γέρου του Μοριά, μπαίνουν κρυφά στην τριπολιτσά και παίζουν σημαντικό ρόλο στην Άλωση της πόλης. Το σχέδιο του βιβλίου είναι του Λάμπρου Πάντσιου. Το βιβλίο τιμήθηκε με έπαινο στις 5 Αυγούστου για σενάριο και σχέδιο.

 

 

"Φιλοσοφία σε 3 λεπτά" του Φαμπρίς Μιντάλ Ι Εκδόσεις: Ψυχογιός

Η φιλοσοφία δεν απαιτεί από εμάς να γίνουμε σοφοί και ν' αγγίξουμε την τελειότητα, αλλά αντιθέτως μας καλεί να συμφιλιωθούμε με την ανθρώπινη υπόστασή μας, να θέσουμε ερωτήματα και να σκεφτούμε για λογαριασμό μας. Προκειμένου να μας δώσει το έναυσμα για εποικοδομητική σκέψη, ο ειδικευμένος στη φιλοσοφία και στον διαλογισμό Φαμπρίς Μιντάλ επέλεξε και συμπεριέλαβε στο βιβλίο ρήσεις σαράντα προσωπικοτήτων - φιλοσόφων, συγγραφέων, καλλιτεχνών: από τον Σαρλ Μποντλέρ ως τον Φρίντριχ Νίτσε, από την Έμιλι Ντίκινσον ως την Τόνι Μόρισον, από τον Πάμπλο Πικάσο ως τον Τζέιμς Μπόλντουιν και φυσικά από τον Σωκράτη ως τον Αριστοτέλη. Αυτές τις ρήσεις τις αναλύει σε σύντομα δοκίμια που το καθένα δε θα σας πάρει πάνω από τρία λεπτά για να το διαβάσετε, αλλά θα σας εμπνεύσει και θα σας βοηθήσει ουσιαστικά να δείτε τον κόσμο λίγο διαφορετικά.

 

 

-“Εκδίκηση στον θάνατο”, της Νόρα Ρόμπερτς Ι Εκδόσεις: Διόπτρα

Mια ιδιοφυΐα με την καρδιά ενός δολοφόνου. Αθόρυβα, γίνεται η σκιά του θηράματος. Τα βήματά του προσεκτικά και καλά μελετημένα. Στοιχειώνει την αστυνομία με γρίφους για τα εγκλήματα που πρόκειται να διαπράξει. Φροντίζει πάντα να είναι πολύ αργά για να σωθεί η ζωή των θυμάτων του. H Ιβ Ντάλας βρήκε το πρώτο θύμα μέσα στο διαμέρισμά του. Μια αποτρόπαια ανθρωποκτονία. Το δεύτερο θύμα δολοφονήθηκε σε ένα άδειο πολυτελές διαμέρισμα. Τα κοινά μεταξύ των δύο αντρών φαινομενικά ήταν ελάχιστα. Και οι δύο υπέστησαν ανείπωτα βασανιστήρια πριν από τον θάνατό τους. Και οι δύο κρατούσαν καλά φυλαγμένο ένα μυστικό, εδώ και δέκα χρόνια. Ένα μυστικό, το οποίο μοιραζόταν και ο Ρόαρκ, ο σύζυγος της Ιβ. Ο χρόνος είναι εχθρός και η Ιβ πρέπει να προλάβει πριν προστεθεί ακόμα ένα θύμα στη λίστα.