Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 18:45

“Το βιβλίο των selfies” του Ηλία Σακαλάκ

“Το βιβλίο των selfies” του Ηλία Σακαλάκ

Το 2013, το Oxford Dictionary αναγνώρισε τη λέξη selfie ως λέξη της χρονιάς. Ομως, πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τις selfies; Πώς επιδρούν οι selfies στην ψυχολογία του εφήβου; Τι σχέση έχουν με την ανορεξία; 

Τι αποκαλύπτει η επιλογή του φίλτρου των φωτογραφιών μας για την προσωπικότητά μας; Πώς έχουν διαφοροποιηθεί οι επιστημονικές έρευνες για την εικόνα του σώματος τα τελευταία χρόνια; Σε αυτά και σε πολλά ακόμη συναρπαστικά και εξαιρετικά επίκαιρα ερωτήματα δίνει απάντηση η εμπεριστατωμένη έρευνα του μελετητή και συγγραφέα Ηλία Σακαλάκ.

Το βιβλίο αυτό είναι μια σε βάθος εξερεύνηση στην ψυχολογία της εικόνας στην ψηφιακή εποχή, που θα σε βοηθήσει στο να αποκωδικοποιείς ευκολότερα τον «ψηφιακό» χαρακτήρα του άλλου, να μάθεις τι αποκαλύπτει το ανθρώπινο πρόσωπο, να πληροφορηθείς για τις επιδράσεις που έχει η selfie στη ζωή και την αυτοπεποίθηση των εφήβων, όπως και να καταλάβεις το τι μαρτυρούν οι selfies για τη δική σου ψυχολογία. 

Ο Ηλίας Σακαλάκ είναι μέλος της Ορχήστρας “Καμεράτα” (τσέλο) του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από της ιδρύσεώς της, έως και σήμερα. Η Ορχήστρα έχει δώσει χιλιάδες συναυλίες τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό με τεράστια επιτυχία  και έχει συνεργαστεί με εξέχοντες μουσικούς, όπως Yehudi Menuhin, Martha Argerich, Mischa Maisky, Mstislav Rostropovich, Λεωνίδας Καβάκος. Εχει ηχογραφήσει πάνω από 40 CD. Το 1998 εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο  “Σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα των μουσικών”. Το 2004 εκδίδεται το δεύτερο βιβλίο του “Μουσικές βιταμίνες, Στοιχεία Μουσικής Ιατρικής, Μουσικής Ψυχολογίας” το οποία έχει προσκληθεί πολλές φορές να παρουσιάσει. Ως freelance φωτογράφος, έχει εργαστεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Εχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Εχει εκδώσει 6 φωτογραφικά βιβλία.