Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 22:09

Κυκλοφόρησε το "Απόψε θα έχουμε ρεστία" της Δοξούλας Παλαμάρα

Γράφτηκε από την

 

Κυκλοφόρησε εδώ και λίγο καιρό το βιβλίο της Δοξούλας Παλαμάρα με τίτλο “Απόψε θα έχουμε ρεστία” από τις εκδόσεις "Κέδρος".

Οπως αναφέρεται στην περιγραφή: "Το κακό είναι ότι ήμασταν και οι δύο εριστικοί και ισχυρογνώμονες. Το καλό είναι ότι ήμασταν και οι δύο εξαιρετικά ανθεκτικοί. Διαφωνούσαμε με πείσμα και με πάθος. Ένα ρίγος ηλεκτρικής ενέργειας διαπερνούσε τον οικογενειακό μικρόκοσμο και ξεκαθάριζε η ατμόσφαιρα. Η ευδαιμονία και η μακροημέρευση ενός ζευγαριού σπάνια εξαρτιούνται από την καλή τους θέληση – μικρές, μικρότατες ιδιορρυθμίες εξισορροπούν τα υπόγεια και άλλα ρεύματα. Άρρητη, άγραφη και απαράβατη συμφωνία μεταξύ μας καθόριζε ότι τα «πρέπει» της συμβίωσης θα έβγαιναν από μέσα μας, από την προσωπική αίσθηση ευθύνης του καθενός μας. Θα πατούσαμε μαζί στον ίδιο τόπο και στον ίδιο χρόνο, μερικές φορές και στο ίδιο όνειρο, αλλά ο καθένας θα είχε το δικό του πάτημα στη ζωή.

Μπορεί ο έρωτας και η αγάπη να ευδοκιμούν μέσα στον ασφυκτικό κλοιό της καθημερινότητας; Της σκληρής καθημερινότητας του βερεσέ τη δεκαετία του ’60; Aλλά και στις σημερινές ανάγκες της σύγχρονης Ελλάδας των social media; Eίναι θέμα χρόνου, ούριων ανέμων, προσπάθειας, ή απλώς συμπτώσεων; ".

Η Δοξούλα Παλαμάρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 από πατέρα Αθηναίο και μητέρα Πόντια. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Λονδίνο. Εργάστηκε στον ΟΤΕ, παραιτήθηκε και μετακόμισε στην Καλαμάτα με την οικογένειά της. Διδάσκει αγγλικά και ταξιδεύει μόνη, αλλά και με μαθητές της.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ., στο πιεστήριο της εφημερίδας  "Θάρρος" (Σταδίου 45, Καλαμάτα). Διοργανωτές είναι οι εκδόσεις  "Κέδρος" και το βιβλιοπωλείο Δημητριάδη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αντα Αποστολάκη, εκδότρια της εφημερίδας  "Θάρρος", Κώστας Μαυρακάκης, συγγραφέας- σύμβουλος ψυχικής υγείας και Ξανθή Γεωργακοπούλου-Ντάβου, κειμενογράφος- μουσικός.

Κατά την παρουσίαση θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της Covid.