Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 10:03

Παιδική ανθολογία “Ανοιξη - καλοκαίρι”

Γράφτηκε από την
Παιδική ανθολογία “Ανοιξη - καλοκαίρι”

Κυκλοφόρησε εδώ και λίγο καιρό το συλλογικό έργο “Παιδική ανθολογία” με υπότιτλο “Ανοιξη - καλοκαίρι”, από τις Εκδόσεις Φιλιππότη.

Στο έργο αυτό 7 Μεσσήνιες λογοτέχνιδες καταθέτουν τα κείμενα τους, τα οποία αφιερώνονται στα παιδιά κάθε ηλικίας. Η επιμέλεια της έκδοσης ανήκει στην Ισμήνη Κωνσταντοπούλου και στην Μαρία Σταθέα, ενώ το εξώφυλλο είναι πίνακας της εικαστικού Τζένης Ντεκελέ. Το βιβλίο εκδόθηκε μετά από τον πρώτο τόμο, της παιδικής ανθολογίας που αφορούσε το “Φθινόπωρο - χειμώνα”. Ο αναγνώστης θα διαβάσει εδώ διαφόρων ειδών κείμενα, παραμύθια, λαογραφίες, διηγήσεις, μικρά σκετς, δρώμενα, διασκευές και ποιήματα για τα παιδιά. Είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα ώστε να είναι κατανοητό από γονείς και μικρά παιδιά. Τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται οι ιστορίες, αφορούν την καθημερινή ζωή, τα διδάγματα, την σχέση των ανθρώπων με τα ζώα, τον μύθο.
Οι συγγραφείς είναι οι εξής: Παρασκευή Ακριτίδου, Ελένη Αλεβίζου, Γαρυφαλλιά Κατσαμπάνη - Τσαγκάρη, Ισμήνη Κωνσταντοπούλου, Βασιλική Ρηγοπούλου - Μουρίκη, Λέττα Πετρουλάκη και Μαρία Σταθέα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER