Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 10:17

“Κονσέρτο για μια πριγκίπισσα” της Ολγας Λιάρατζη

Γράφτηκε από την

 Από τις Εκδόσεις “Πηγή”

Η Μαρία Βοναπάρτη, απόγονος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, επισκέπτεται τα Ανάκτορα με τον σύζυγό της, Πρίγκιπα Γεώργιο, δευτερότοκο γιο του βασιλιά Γεωργίου του Α΄. Εκεί γνωρίζεται με τον σταβλίτη Μάρκο Αυγερινό, δεξιοτέχνη του βιολιού, γοητεύεται από το παίξιμό του και αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του στο Ωδείο των Παρισίων. Μέσα από τις συναντήσεις τους θα γεννηθεί ένας σφοδρός έρωτας, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τεράστια εμπόδια.

Με φόντο την Ελλάδα και την Ευρώπη του 29ού αιώνα, δύο ξεχωριστές προσωπικότητες ζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τις ιστορικές εξελίξεις και τις πολιτικές συγκρούσεις, τα καινούργια ρεύματα στην Τέχνη, καθώς διχάζονται ανάμεσα στο πάθος και τη λογική, στις ανάγκες του ψυχισμού τους και τα κοινωνικά πρέπει. Ενα μυθιστόρημα για έναν έρωτα που θα μπορούσε να είναι κινηματογραφική υπόθεση. Ενα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε αληθινή ιστορία, για τον έρωτα και τη μουσική, τα ψυχικά τραύματα και την ψυχανάλυση, το τυχαίο και απρόσμενο που έρχεται να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων, οδηγώντας τους σε αποφάσεις καθοριστικές.

Η Ολγα Λιάρατζη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, αλλά ζει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 40 χρόνια. Τελείωσε τη Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ και συγκεκριμένα το Τμήα Αρχαιολογίας και Τέχνης. Εργάστηκε ως φιλόλογος σε δημόσια λύκεια της περιοχής. Τα έτη 1984 - 1988 παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας και Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο ULB στις Βρυξέλλες, καθώς και Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οταν γύρισε στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με τα προγράμματα Κομένιους. Εγραψε διηγήματα, καθώς και ποιήματα, που δημοσιεύτηκαν σε συλλογικούς τόμους και σε τεύχη των περιοδικών της Ενωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, στην οποία είναι μέλος.

Από τις Εκδόσεις “Πηγή” κυκλοφορούν επίσης τα ιστορικά μυθιστορήματά της «Οταν δάκρυσε ο Βόσπορος» (2016), «Το σκοτεινό πορτρέτο» (2017) και «Οι μάγισσες του Θερμαϊκού» (2019).