Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 16:11

“Δεισιδαιμονία” Θρησκευτικός τρόμος στην ελληνική ύπαιθρο

Γράφτηκε από την

Ενα ελληνικό χωριό της επαρχίας βρίσκεται ξεχασμένο από καιρό από τον θεό της αστικής προόδου και της τεχνολογίας. Οχι όμως κι από τον διάβολο της δεισιδαιμονίας, που κυριαρχεί στις συνειδήσεις των κατοίκων της κλειστής αυτής κοινότητας. 

Ο ερχομός του θεολόγου και ερευνητή του παραφυσικού Ηλία στο χωριό της καταγωγής του, στο ερειπωμένο σπίτι του παππού του, έρχεται να συνταράξει τα πράγματα, θέτοντας για ακόμη μια φορά σε κίνηση τις διαβολικές δυνάμεις του σκότους που καταδυναστεύουν τις ψυχές των κατοίκων του χωριού. Εχοντας να αντιμετωπίσει και την καχυποψία τους, με μοναδική συντροφιά εκείνη μιας νεαρής κοπέλας, ο Ηλίας έρχεται σε σύγκρουση με τις μοχθηρές θεότητες, σε μια αναμέτρηση με τον αδυσώπητο χρόνο. Θα καταφέρει να νικήσει τους δαίμονες, ή το χωριό θα μείνει αιώνια παγιδευμένο στον φόβο του;

Το συγκλονιστικό τρίτο μυθιστόρημα τρόμου του Αρη Δεληγιαννίδη, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Πηγή”, υπόσχεται να σας κόψει την ανάσα!

Ο Αρης Δεληγιαννίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2006 αποφοίτησε από την Ιατρική και το 2012 από τη Σχολή Κινηματογράφου του ΑΠΘ. Το 2016 ορκίστηκε διδάκτορας. Από το 2010 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως καρδιολόγος. Ολοκλήρωσε τις βραβευµένες μικρού μήκους ταινίες «Ευλάβεια» και «Σαρκοβόρος» (σενάριο, μοντάζ), «Τριπ», «Durckness» και «Το κουτί» (σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ). Εκδόθηκαν διηγήματά του στις συλλογές «Αντίθετο Ημισφαίριο 2», «Τρόμος και Φαντασία στη Θεσσαλονίκη», «Αντίθετο Ημισφαίριο 3», «Τρόμος», «Το έπος της φαντασίας», «Ζόμπι στην Ελλάδα», «Ονειρικές αφηγήσεις», «Ημερολόγια καραντίνας», «Κοσμικό έρεβος», «Στο σκοτάδι». Το 2017 εκδόθηκε το πρώτο του προσωπικό συγγραφικό έργο «Η άλλη πλευρά του δικού σου καθρέφτη», ενώ ακολούθησε το 2020 «Το λουρί της τρέλας».