Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 15:50

"Τα χόρτα" της Μυρσίνης Λαμπράκη

Γράφτηκε από την
"Τα χόρτα" της Μυρσίνης Λαμπράκη

 

Πρόκειται για μια μοναδική «ξενάγηση» στον εντυπωσιακό κόσμο των χόρτων, για μια προσπάθεια επανασύνδεσης της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της παράδοσής μας.

 

Το επιτυχημένο βιβλίο "Τα χόρτα" της Μυρσίνης Λαμπράκη, καρπός άπειρων ταξιδιών σε ολόκληρη την Ελλάδα και την ελληνική εξοχή, αποτελεί ουσιαστική συνεισφορά στην καταγραφή και διάσωση της ελληνικής βρώσιμης χλωρίδας. Πρωτοεκδόθηκε το 1997 και από τότε έχει σημειώσει 15 επανεκδόσεις. Στην ανανεωμένη έκδοση, το υλικό έχει αναθεωρηθεί και εμπλουτιστεί, και έχουν προστεθεί νέα στοιχεία, πληροφορίες και επιστημονικά δεδομένα για τη διατροφική αξία της άγριας βρώσιμης χλωρίδας, καθώς και καινούργιες συνταγές.
Πολυτελής έκδοση, που περιλαμβάνει 76 είδη χόρτων με τις κοινές και τις λατινικές ονομασίες τους, 167 συνταγές παραδοσιακές και δημιουργικές, καθώς και 150 υπέροχες φωτογραφίες.
Στόχος του βιβλίου είναι η σταδιακή εξοικείωσή μας με τη βρώσιμη χλωρίδα της χώρας μας και η επανένταξη των χόρτων στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε χορτοφάγους, αλλά με βάση την ισορροπία της ποικιλίας και του μέτρου που χαρακτηρίζει την ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα, μας προσφέρει παραδοσιακές και άκρως γευστικές συνταγές που παντρεύουν τα χόρτα με κρέας, ψάρια και όσπρια.

ΠΕΔΙΟ Εκδοτική


Η βραβευμένη chef Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί-σημείο αναφοράς παγκοσμίως για την υγιεινή διατροφή των κατοίκων, και διαθέτει μακρά οικογενειακή παράδοση στη ελληνική και μεσογειακή γαστρονομία. Διδάσκει ελληνική, μεσογειακή κουζίνα και δημιουργική αξιοποίηση τοπικών προϊόντων σε σχολές μετεκπαίδευσης chef και σε ομάδες αγροτουριστικής εκπαίδευσης.
Παραδίδει μαθήματα μαγειρικής σε ένα δικό της studio μαγειρικής, καθώς και πολύ εξειδικευμένα σεμινάρια σε επαγγελματίες και chef για την παρασκευή κρεατοσκευασμάτων και τεχνικών διαχείρισης κρέατος και ψησίματος. Επίσης, διοργανώνει μηνιαίως πρωτοποριακά Pop-Up Grill & BBQ Events UR σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Γαστρονόμος, Γλυκιές ιστορίες, Νόστιμες συνταγές, Real Taste και Forma. Η δράση της δεν
σταματάει εκεί, καθώς έχει εκδώσει και μια σειρά από βιβλία γαστρονομίας. Το πρώτο της βιβλίο, Τα χόρτα, βρίσκεται στη 16η έκδοσή του και θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία της παγκόσμιας βιβλιογραφίας σε αυτό το θέμα.

 


NEWSLETTER