Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 16:26

Ποδηλατάδα στην Τρίπολη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Γράφτηκε από την

Η ομάδα «Ζωή Ποδήλατο» καλεί όλους τους φίλους τους ποδηλάτου στη νέα ποδηλατική βόλτα που θα διοργανωθεί στην Τρίπολη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.  Η συγκέντρωση των ποδηλατιστών θα γίνει στην πλατεία Αγ. Βασιλείου στις 17:30 το απόγευμα και θα ακολουθήσει βόλτα  εντός της πόλης.
Η ομάδα «Ζωή Ποδήλατο» δημιουργήθηκε πριν από πέντε περίπου μήνες από μια παρέα φίλων που οραματίστηκε την ουσιαστική ανάπλαση της Τρίπολης με δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων, ώστε επιτέλους να μπορούμε χωρίς κίνδυνο να μετακινούμαστε με τα ποδήλατά μας  και να περπατάμε στην πόλη μας. Στους τελευταίους αυτούς μήνες το όραμά μας μεταδόθηκε σε ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που ενώθηκαν μαζί μας και έδωσαν δυναμικά το «παρών» στις -πέντε έως τώρα- ποδηλατικές συναντήσεις μας. Γίναμε έτσι μια μεγάλη και ποικιλόμορφη παρέα με ανθρώπους όλων των ηλικιών που, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, ζητάμε μια πόλη ανθρωποκεντρική, φιλική προς τους πεζούς και τα ΑΜΕΑ και μια πιο ποιοτική ζωή για εμάς και τα παιδιά μας. Με χαμόγελο και αισιοδοξία συνεχίζουμε τις δράσεις μας και ενώνουμε τις φωνές μας ζητώντας:
1. Πεζοδρόμηση και δημιουργία ποδηλατόδρομου στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως (ΙΒ) και Κέννεντυ καθώς και στους μεταξύ τους κάθετους δρόμους.
2. Ενοποίηση των πάρκων Πλατείας Αρεως – Φιλοδένδρων – Δικαστικού Μεγάρου και πλησίον αυτού και πάρκο Πνευματικού Κέντρου.
3. Δημιουργία ποδηλατοδρόμου μεταξύ κέντρου και άλσους Αγ.Γεωργίου καθώς και στους περιφερειακούς δρόμους της πόλης.
4. Σήμανση και χώρους στάθμευσης για ποδήλατα
5. Ομαλές ράμπες σε όλα τα πεζοδρόμια
Ημέρα αργίας και εορτής την προσεχή Πέμπτη 28 Οκτωβρίου το απόγευμα η «Ζωή Ποδήλατο» ξαναμπαίνει στη ζωή μας και καλεί όλους τους φίλους της σε ακόμα μια ποδηλατάδα!
Για περισσότερες πληροφορίες για την ποδηλατάδα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.zoipodilato/myarcadia.gr ή γίνετε φίλοι στο facebook:  ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ