Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 15:38

Ο "Κουρέας της Σεβίλλης" σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία 

Ο "Κουρέας της Σεβίλλης" από την Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σήμερα στο Κάστρο Καλαμάτας και αύριο στο Λιμενοβραχίονα Κυπαρισσίας στις 9 μ.μ. 

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Κάρμεν Ρουγγέρη με τον θίασό της, ταξιδεύει στις γειτονιές της Ελλάδας από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας την κωμωδία «Ο κουρέας της Σεβίλλης», που παίχτηκε τον χειμώνα, με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα στο Θέατρο "Κιβωτός" και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

Το έργο, διασκευασμένο με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετατρέπει τις άριες και τα φωνητικά σύνολα, σε τραγούδια, δημιουργώντας μια όμορφη μουσική θεατρική εικόνα. Ολα αυτά ενώνονται μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κοστούμια - με άρωμα εποχής -, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον  των παιδιών.

Ολα ξεκίνησαν στο Πράντο, μια μικρή πόλη της Ισπανίας πολλά χρόνια πριν, όταν η Ροζίνα, ένα χαριτωμένο κορίτσι απ’ τη Σεβίλλη είχε πάει να επισκεφθεί μια θεία της. Δεν είχε προλάβει να μπει στο σπίτι όταν ξαφνικά αντίκρισε τον κόμη Αλμαβίβα, που έτυχε να περνάει από κει. Αυτό ήταν! Μια ματιά ανάμεσα σ’ ένα αγόρι και ένα κορίτσι και η αγάπη της ιστορίας μας έχει κιόλας γεννηθεί ... Λίγες μέρες αργότερα ο Αλμαβίβα στέλνει προξενήτρα στο Γέρο - Μπάρτολο, τον κηδεμόνα της Ροζίνας, για να ζητήσει το χέρι της. Εκείνος όμως αρνείται! Τότε ο Κόμης αποφασίζει να τη βρει μόνος του και με τη βοήθεια του Φίγκαρο, του ξακουστού κουρέα της Σεβίλλης... 

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, η κίνηση, οι χορογραφίες και οι φωτισμοί του Πέτρου Γάλλια. Η διασκευή και η ενορχήστρωση των Αμβρόσιου Βλαχόπουλου, Ρεντόνας Κόλα, οι στίχοι και η επιλογή μελωδιών του Ανδρέα Κουλουμπή. Τη διδασκαλία τραγουδιών έκαναν οι Ανδρέας Κουλουμπής, Μίνα Δελαπόρτα. Βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Κατερίνα Γεωργάκη, βοηθός ενδυματολόγου η Ερρικα Αλαμάνου, υπεύθυνη γραφείου παραγωγής η Κατερίνα Μπανασάκη. Τα σκηνικά ζωγράφισαν οι Γιάννης Σπανόπουλος, Ελπίδα Γαδ, το artwork ήταν του Λουκά Μελά. Παίζουν οι: Αντώνης Βαρθαλίτης, Κατερίνα Γεωργάκη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Αντώνης Παπαδάκης, Νίκος Σταυρακούδης, Παναγιώτα Τσίτσου, Νεκτάριος Φαρμάκης, Αγγελος Χονδρογιάννης.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ (γενική είσοδος).